2024. 09. 28. Szombat Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Kísértet Lublón

Következik:

Híradó 23:05

Sport

Parádéznak junior kéziseink a világbajnokságon

Az Európa-bajnoki címvédő magyar női junior kézilabda-válogatott 31-23-ra legyőzte Dániát a szkopjei világbajnokság középdöntőjének második fordulójában, kedden.

  • Parádéznak junior kéziseink a világbajnokságon

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a csoportkörből a maximális két ponttal továbbjutó magyarok legeredményesebb játékosa Farkas Júlia volt hét góllal, míg Csíkos Luca ötször talált be. Zaj Klára hét, Imre Szofi négy védéssel zárt.

Szilágyi Zoltán szövetségi edző csapata - amely a csoportkör után a középdöntőben is megnyerte négyesét - már vasárnap biztosította helyét a csütörtöki negyeddöntőben, ahol Izlanddal, Portugáliával vagy a házigazda Észak-Macedóniával találkozik.

"Eddig nagyon komoly erődemonstrációt tartott a válogatott" - nyilatkozta az MTI-nek Juhász István, a magyar szövetség sportszakmai igazgatója.

Hozzátette, nem lebecsülve az első két csoportellenfelet, Argentínát és Mexikót, de már a torna előtt is úgy gondolták, hogy a Koreai Köztársaság elleni mérkőzéssel kezdődik majd a világbajnokság érdemi része számukra.

"Óriási erénye a csapatnak, hogy nagyon széles skálájú a játékosállománya, és mindig van olyan cserelehetőség, vagy olyan kvalitású játékos, aki a nehéz percekben túl tudja a csapatot lendíteni a holtponton. Felőröljük az ellenfeleket, főleg védekezésben, iszonyú erővel, technikai és taktikai fegyelemmel tudunk védekezni, ez sokszor megoldhatatlan feladat elé állítja az ellenfeleket" - elemezte Juhász.

Megjegyezte: nagyon reméli, hogy a játékosok megvalósítják az álmaikat, és az Európa-bajnokság után a világbajnokságot is megnyerik. A torna előtt is érmet vártak az együttestől, de akkor még nem tudták, mennyire befolyásolja a teljesítményt, hogy a korosztály legjobbja, az irányító Simon Petra Telkiben készül a felnőtt válogatottal az olimpiára, tehát nem lehet ott az északmacedón fővárosban.

"A korosztály egyik legnagyobb ígéretének tartott játékos nincs a csapattal, amely eddig nélküle is megnyerte mind az öt mérkőzését, ezért azt mondom, az eddigi teljesítményt látva bátran kijelenthetjük, hogy kitűzhetjük célnak a vb megnyerését" - szögezte le Juhász.

Eredmény, középdöntő, 2. (utolsó) forduló, II. csoport:

Magyarország-Dánia 31-23 (15-12)

Fotó: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A tabella élére ugrottak Szoboszlaiék

A tabella élére ugrottak Szoboszlaiék

A Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool 2-1-re győzött a Wolverhampton Wanderers vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának szombat esti mérkőzésén, sikerével pedig átvette a vezetést a tabellán.
Visszaéltek Marco Rossi képével

Visszaéltek Marco Rossi képével

Egy Tisza-párti politikus kampányfotóján tűnt fel a válogatott mestere, aki nem gondolta, hogy ez lesz a mindennapos rutinnak számító szurkolói fotózkodásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bodó bombagóljával nyert a Szeged

Bodó bombagóljával nyert a Szeged

A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!