2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Orbán Viktor fogadta Fabio Capellót

Marco Rossi szövetségi kapitány irányításával szintet lépett a magyar futball - mondta a hétfő esti M4 Sport-Az Év Sportolója Gálán díjat átadó legendás futballtréner, Fabio Capello, aki a nap folyamán Orbán Viktorral is találkozott.

  • Orbán Viktor fogadta Fabio Capellót

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután a Karmelita kolostorban fogadta Fabio Capello korábbi futballmenedzsert és -edzőt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

A 76 éves olasz szakember, aki több csapatot olasz bajnoki címig vezetett, az AC Milannal Bajnokok Ligáját is nyert, a Real Madriddal pedig spanyol bajnok volt, hétfőn az M4 Sportnak elmondta: szerinte a magyar válogatott sikereinek köszönhetően "egyre több fiatal kezd majd bele a sportágba, egyre többen hisznek majd a futballban, ezáltal pedig tovább fejlődhet a sportág". Hozzátette, a sikerek mögött ott van az edző és a stábja, nekik köszönhetően a játékosok jelentős fejlődésen mentek keresztül.

Fabio Capello - akinek magyarországi kötődése is van, hiszen édesapja a Baranya megyei Himesházán született - beszélt a múlt hónapban befejeződött katari világbajnokságról, amely véleménye szerint taktikai szempontból és a játék sebességét illetően is kiemelkedően erős volt. Hozzátette, a keleti csapatok továbbra is lassúak a legmagasabb szinthez képest, ugyanakkor Afrika fejlődött, amit Marokkó szereplése támaszt alá, míg a döntőben már az igazi sztárok, Lionel Messi és Kylian Mbappé emelkedtek ki.

A gálát megelőzően a szintén díjátadóként közreműködő Farkas Henrietta 11-szeres paralimpiai bajnok, 17-szeres világbajnok alpesi síelő is nyilatkozott: a Nemzeti Sporthíradónak azt mondta, nagyon megtisztelő, hogy az esemény díszvendége lehet. Beszélt arról, hogy karácsony előtt bejelentette visszavonulást, így most el tudta fogadni a meghívást, amire korábban nem volt módja. A felvidéki magyar látássérült sportoló elárulta, nem volt egyszerű meghoznia a visszavonulásról szóló döntést.

"A síelésnek éltem az elmúlt majdnem húsz évben, szívvel-lélekkel csináltam, nagyon élveztem az egészet, de volt bennem egy érzés, hogy tovább kellene lépnem, a testemen is éreztem, hogy jobban elfárad a felkészülés és a sok utazás során, és sok operációm is volt" - fogalmazott.

Borítókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!