2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Sport

Orbán: Ilyen alkotásokkal teszik ismét naggyá Magyarországot

Átadták a felújított, 20 ezer férőhelyes debreceni Nagyerdei Stadiont. Az avatóünnepségén Orbán Viktor miniszterelnök a stadiont tervező mérnököknek és építészeknek mondott köszönetet. Az aréna felújítása több mint 12 milliárd forintba került.

Szinte teljesen megtelt a 20 ezer férőhelyes Nagyerdei Stadion a megnyitógálára. Debrecen polgármestere azt mondta: a stadion a magyar emberek munkáját dicséri, magyar tervező, magyar kivitelező és debreceni munkások építették fel az arénát. „Régen volt, amikor eleink 1933-ban az első stadiont itt megépítették. Azóta nagyon sok idő eltelt, rengeteg minden történt. Itt volt az ideje, hogy megújítsuk ezt a stadiont, és íme elkészült az új Nagyerdei Stadion, amiben természetesen rengetegszer fogjuk kiabálni, hogy hajrá, Loki” – mondta Kósa Lajos.

A miniszterelnök szerint az új stadion egy lépéssel közelebb vitte a magyar labdarúgást a világ élvonalához. „A több tízezer tonna vas és acél, a több ezer teherautónyi beton nem áll össze magától egy ilyen lélegzetelállító építménnyé. Az építéshez tervezők, mérnökök és munkások kellenek, és legelőször is kell teremtő gondolat. Tisztelt debreceniek, így képzeljük a jövőt, a magyar szellem, a magyar tervezők és mérnökök, a magyar vállalatok és munkások ilyen alkotásokkal teszik ismét naggyá Magyarországot. Köszönet és tisztelet mindenkinek, aki munkájával hozzájárult a Nagyerdei Stadion felépítéséhez” – mondta a miniszterelnök. A stadiont Orbán Viktor avatta fel.

A több mint 20 ezer néző befogadására alkalmas új Nagyerdei Stadion megnyitója az egyházi áldások után egyórás könnyűzenei műsorral folytatódott. Az avatóünnepségen a DVSC játékosai először egymás ellen fociztak, később pedig a magyar válogatottal csaptak össze. A Nagyerdei Stadion rekonstrukcióját 2012 júliusában nyilvánította kiemelt beruházássá a kormány, és 12,5 milliárd forintot különített el rá a központi költségvetésből.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!