2024. 07. 25. Csütörtök Kristóf, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Sport

Olyan verbális támadás érte a szerb csapatot, amelyre nehéz szavakat találni + videó

A szerb futballszövetség (FSS) főtitkára, Jovan Surbatovics levélben fordult az UEFA-hoz a szerdai horvát-albán mérkőzésen történtek miatt - írja az Origo.

  • Olyan verbális támadás érte a szerb csapatot, amelyre nehéz szavakat találni + videó

A lap beszámolója szerint a Németországban zajló labdarúgó  Európa-bajnokság B csoportjának két pont nélküli csapata Hamburgban csapott össze egymással, ami még nem is lett volna baj, ugyanakkor a két együttes szurkolói vállalhatatlanul viselkedtek már a mérkőzés előtt és utána a lelátón is.

A szerb sportvezető beadványa szerint az 59. percben

a két tábor tagjai nagy egyetértésben azt kezdték skandálni, hogy "öld, öld a szerbet".

"Ami történt az botrányos, az UEFA-tól szigorú szankciókat várunk, amibe a két csapat kizárása is bele kell, hogy férjen" - nyilatkozta a sportvezető az RTSZ szerb lapnak.

Azt kérjük az UEFA-tól, hogy mindkét szövetséget büntesse meg. A politikának semmi keresnivalója a tornán, de ha nem történik semmi, el fogunk gondolkodni a további lépéseken, mi ilyen körülmények között nem szeretnék a továbbiakban részt venni

- mondta Surbatovics, aki azt is elismerte, hogy a saját drukkereik miatt már a szerb szövetség is kapott büntetéseket, de azok mind elszigetelt, egyedi események voltak.

"Egy szurkolónkat rasszista cselekmény miatt büntették meg. Leszögezném, hogy mi szerbek nyíltszívű úriemberek vagyunk, arra kérem a drukkereinket, hogy továbbra is maradjanak ilyenek" - mondta a sportvezető.

Fotó: Albán szurkolók a németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában rendezett Horvátország-Albánia mérkőzés előtt a hamburgi Volkspark Stadionban 2024. június 19-én. MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tisztázatlan jogi ügyek az uniós intézményeknél + videó

Tisztázatlan jogi ügyek az uniós intézményeknél + videó

Az elmúlt napok politikai támadásai ugyanúgy részei annak a hadjáratsorozatnak, amelyet az Európai Unió balliberális erői évek óta Magyarország ellen folytatnak. Ezt nyilatkozta a Hír Televízió tudósítójának Brüsszelben a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Olimpia 24: négy sportágtól biztosan érmet várhatunk

Olimpia 24: négy sportágtól biztosan érmet várhatunk

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szerint a párizsi olimpián szereplő magyar küldöttségnek négy sportágban nagy bizonyossággal sikerül majd érmet – akár a legfényesebbet – szereznie, de ha minden sportoló olyan teljesítményt nyújt a francia fővárosban, amelyet korábban még sosem, akkor senki nem lehet majd elégedetlen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!