2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Túlélve Bolíviát 03:00

Sport

Olimpiai bajnokokat igazolt a Fradi

Újjáalakult az FTC korcsolya szakosztálya, mégpedig nem is akármilyen nevekkel. A zöld-fehéreknél folytatja pályafutását az olimpiai bajnok Liu-testvérpár, valamint a férfi rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott két tagja, Jonh-Henry és Cole Krueger is. Az élsportolók mellett a szakmai stáb Bánhidi Ákos vezetésével és 60 gyerek is csatlakozik a Fradihoz.

  • Olimpiai bajnokokat igazolt a Fradi

Újjáalakult az FTC korcsolya szakosztálya, mégpedig nem is akármilyen nevekkel. A zöld-fehéreknél folytatja pályafutását az olimpiai bajnok Liu-testvérpár, valamint a férfi rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott két tagja, Jonh-Henry és Cole Krueger is. Az élsportolók mellett a szakmai stáb Bánhidi Ákos vezetésével és 60 gyerek is csatlakozik a Fradihoz.

A legjobbak a legjobb helyen! Ezzel a mottóval mutatták be a Liu tetvéreket a Ferencvárosnál. Az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázóknak és szakmai stábjuknak január 31-én járt le a szerződésük az MTK-nál. Liu Shaolin Sándor az olimpia utáni motivációs gondok miatt is döntött a váltás mellett.

„Elég nehéz volt minden egyes reggel úgy felkelni, hogyha elértem életem legnagyobb célját, akkor miért fagyoskodjak még mindig a jégpályán. És akkor így születtek újabb döntések, újabb dolgok, újabb események, amelyek megváltoztatják az életemet, amelyek újra motiválnak és új dolgokat tudjak elkezdeni. Úgyhogy ez is egy lépés a karrierem során. És remélem, hogy hozzá tud majd segíteni minden egyes eredményemhez” – mondta.

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang mellett az amerikai születésű, de magyar színekben versenyző John-Henry és Cole Krueger is a Ferencvárosban folytatja. A zöld-fehérek viszont nem csak élsportolókat akartak szerződtetni.

„Az egész utánpótlás is velünk jön, az egész szakmai stáb is. Nyilván ez azért jó, mert az új generáció is kicsit több lehetősége lesz. És remélem, hogy nagyon jó útra térünk majd” – mondta Liu Shaoang.

A szakmai stábot erősíti majd Bánhidi Ákos is, a válogatott menedzsere, aki szerint az utánpótlás miatt is fontos a váltás.

„Olyan fejlesztéseket fogunk tudni elvégezni, amelyek a lehetséges felhasználható jégidőknek a tekintetében fontosak, mert hála Istennek sokkal több a gyerek. És minél több a gyerek, annál több négyzetméter jég kell, annál több mennyiségű jég kell a fejlesztésükhöz” – mondta Bánhidi Ákos, a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott menedzsere.

A felnőtt rövidpályás gyorskorcsolyázók számára a következő nagy világverseny a világbajnokság lesz, amelyet március 8-a és 10-e között rendeznek Szófiában.

Visszavárják őket

A sportolók korábbi klubja, az MTK sajtóközleményben jelezte, hogy hosszútávú együttműködésben gondolkodtak, így az MTK tervei ellenére történt az eligazolásuk. A jövőben pedig bármikor visszavárják a kék-fehérek a Liu testvéreket és edzőjüket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!