2024. 09. 09. Hétfő Ádám napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Sport

Olimpia: Jogi panaszt tett Hámori Luca ellen Algéria

Jogi panaszt tett Algéria a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál (NOB) Hámori Luca miatt – adta hírül a Reuters hírügynökség az algír olimpiai csapat vezetőjére hivatkozva.

  • Olimpia: Jogi panaszt tett Hámori Luca ellen Algéria

Mint írják, az Algériai Olimpiai Szövetség az Imane Helif algériai bokszoló ellen indított „erkölcstelen lejárató kampány” miatt indított eljárást. Az Ansa olasz hírügynökség információ szerint azt kifogásolták, hogy a magyar olimpikon a közösségi médiában férfinak nevezte a férfiakra jellemző X- és Y-kromoszómákkal is rendelkező Imane Helifet. Arról egyelőre nem írnak, hogy a lépésnek milyen következményei lehetnek.

Pénteken Hámori Luca egy TikTok-videóban igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba érzéseiről, az a felvétel azonban valamiért nagyon gyorsan eltűnt. 

Nem világos ugyanakkor, hogy az algírok pontosan melyik kijelentését kifogásolják. Bejegyzéseiben végig mindössze arról beszélt, hogy nem tudják megfélemlíteni, mindenképpen nyerni akar. 

Én sem tartom fairnek azt, hogy ez a versenyző a nők között indulhat, de nem foglalkozhatok ezzel most, változtatni nem tudok, ezt hozta az élet, ezt kell megoldani.

– fogalmazott a Facebookon.

Az Algériai Olimpiai Bizottság a napokban több állásfoglalást is kiadott, melyben támogatásukról biztosították sportolójukat. Ugyanakkor már ezekben is nyíltan jogi lépésekkel fenyegetőztek.

Fenntartjuk a jogot, hogy eljárást indítsunk bárki ellen, aki részt vett ebben a förtelmes kampányban Imane Helif ellen!

– írták konkrét személyek említése nélkül pénteki bejegyzésükben.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megtámadták Szerbia madridi nagykövetét

Megtámadták Szerbia madridi nagykövetét

Hátba rúgta Szerbia madridi nagykövetét egy albán akcentussal beszélő férfi a spanyol fővárosban vasárnap, Marko Djuric szerb külügyminiszter felháborítónak nevezte az esetet, és teljes körű kivizsgálást követel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rossi 60 éves lett

Rossi 60 éves lett

Orbán Viktor facebookos oldalán egy posztban köszöntötte 60. születésnapja alkalmából Marco Rossit. A Nemzeti Sport külön cikkben idézte fel a szövetségi kapitány pályafutását.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!