2020. november 29.,
vasárnap, Taksony napja

NOB-egyeztetések a közgyűlésre készülve

MTI

2020. május 29., péntek 08:41

A nyári teljes ülés előtt kétszer, közvetlenül utána pedig egyszer tanácskozik majd a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) vezető testülete.

A közgyűlésre - a koronavírus-járvány miatt virtuálisan - július 17-én kerül sor, míg a végrehajtó bizottság - ugyancsak online - június 10-én és július 16-án készíti elő a tanácskozást és július 22-én vitatja meg a nagyobb plénum döntéseit.

Thomas Bach elnök - az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz oldal értesülése szerint - három különböző alkalommal mintegy száz NOB-taggal egyeztetett a pandémia okozta nehézségekről. A megbeszélések témája a járvány következményeinek kezelése volt, ebben igyekezett támpontokat nyújtani a német sportvezető, de lehetőség nyílt a NOB-tagok gondolatainak, felvetéseinek a megismerésére is.

Az egyeztetéseken részt vett Christophe Dubi ügyvezető igazgató, Kit McConnell sportigazgató, Christophe De Kepper főigazgató és Lana Haddad vezető menedzser is.

Richard Budgett, a NOB orvosi és tudományos igazgatója a fertőzés elleni védőoltás fejlesztéséről számolt be, illetve arról, hogyan indulhat újra a sportélet.

A tokiói olimpiát és paralimpiát egy évvel elhalasztották, de még mindig vannak olyan aggodalmak, hogy védőoltás nélkül jövőre sem lehet megrendezni a játékokat. Bach ugyanakkor korábban úgy fogalmazott, ha 2021-ben nem lesz tokiói olimpia, akkor később sem.

 

MTI