2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Tiltott kastélyok - Aranyszőnyeg - A gernyeszegi Teleki-ház

Következik:

Híradó 12:00

Sport

Németh negyven lánnyal vág neki a nagy kalandnak

Negyvenfős kerettel vág neki Németh András, harmadik szövetségi kapitányi korszakának. A magyar női kézilabda-válogatott régi-új szövetségi kapitányának 10 hónapja van, hogy felkészítse csapatát a hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

1998 és 2005 után újabb Németh-korszak köszöntött a magyar női kézilabda-válogatottra. A kapitány nincs könnyű helyzetben: idén decemberben hazai rendezésű Európa-bajnokságon kell bizonyítani, egy évre rá pedig a világbajnokságon kell minél eredményesebben szerepelni, és lehetőleg kivívni az olimpiai részvételt. A nagy kalandnak negyven játékossal vág neki Németh András.

„Lesz több kimaradó, de igazából nem arról szól a történet, hogy ezekről abszolút lemondunk, hanem az is lehet, hogy valakinek épp jót fog tenni a pihenés. Tudja rendezni a fizikai állapotát, a sérülését. És a következő alkalommal már úgy szerepel, hogy meghívjuk a válogatottba” – mondta Németh András a Stoppernek.

A csapat gerince ugyanakkor nem változik, így már most biztos, hogy Németh számít majd Tomori Zsuzsára is, aki a közelmúltban szerződést hosszabbított klubjával, a Ferencvárossal. „Az egyik fő oka ez volt. Két év múlva már olimpia van. Ha úgy döntök, hogy esetleg külföldre megyek, fél-háromnegyed év kell, hogy beépüljek, megismerjem az országot. Ráment volna egy évem. A következő évben olimpia..., nyáron nem biztos, hogy ebből jól jöttem volna ki. Mindenképp itthon szerettem volna maradni” – mondta Tomori Zsuzsanna.

Az új nemzeti csapat először március végén, egy háromnapos nemzetközi tornán lép pályára, Horvátországban.

Részletek a Stopperben este 21.30-kor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tűzvész pusztít Görögország középső részén

Tűzvész pusztít Görögország középső részén, több falut ki kellett üríteni - közölték a helyi hatóságok. A helyi tűzoltóság egyik szóvivője kedd reggel az ERT állami műsorszolgáltatónak azt mondta, hogy éjszaka némileg megfékezték a lángokat, de a veszély nem múlt el.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!