2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság vára

Következik:

Napi aktuális 04:40

Sport

Nem bírta kihúzni Lengyelország - a hollandok hátrányból fordítva győztek

A holland válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a lengyel csapatot a németországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának vasárnapi nyitómérkőzésén.

  • Nem bírta kihúzni Lengyelország - a hollandok hátrányból fordítva győztek

Európa-bajnokság, 1. forduló, D csoport:

Hollandia-Lengyelország 2-1 (1-1)

----------------------------------

Hamburg, v.: Soares Dias (portugál)

gólszerzők: Gakpo (29.), Weghorst (83.), illetve Buksa (16.)

sárga lap: Veerman (15.)

Hollandia:

-----------

Verbruggen - Dumfries, de Vrij, van Dijk, Aké (van de Ven, 87.) - Schouten, Reijnders, Veerman (Wijnaldum, 62.) - Simons (Malen, 62.), Depay (Weghorst, 81.), Gakpo (Frimpong, 81.)

Lengyelország:

--------------

Szczesny - Bednarek, Salamon (Bereszynski, 86.), Kiwior - Frankowski, Zielinski (Piotrowski, 78.), Romanczuk (Slisz, 55.), Zalewski - Urbanski (Swiderski, 55.), Buksa, Szymanski (Moder, a szünetben)

I. félidő:

-----------

16. perc: a lengyelek bal oldali szöglete után Buksa fejelt az öt és felesről a holland kapuba (0-1).

29. perc: Gakpo középről leadott 18 méteres lövése megpattant egy lengyel védőn, a labda így védhetetlenül vágodott Szczesny kapujába (1-1).

II. félidő:

------------

83. perc: egy remek holland akció végén Aké sarkazott Weghorst elé, aki hét méterről nagy erővel kilőtte a rövid alsó sarkot (2-1).

Az első félidőben szinte végig fölényben játszottak a sok gólhelyzetet kialakító hollandok, de mivel egy kivételével szinte az összeset elpuskázták, így egyenlő állással vonultak el a szünetre a csapatok.

A fordulás után - a lengyelek jó tíz perce ellenére - ismét szinte végig a hollandok akarata érvényesült, hatalmas mezőnyfölényük a hajrában, a két perccel korábban csereként beállt Weghorst gólja révén érett győzelemmé.

Fotó: A holland Wout Weghorst, miután berúgta csapata második, vezető gólját. MTI/EPA/Robert Ghement

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Nem bírt a lengyelekkel, így csoportmásodik Franciaország

Nem bírt a lengyelekkel, így csoportmásodik Franciaország

A francia válogatott meglepetésre 1-1-es döntetlent játszott a már kiesett lengyelekkel a németországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának harmadik, utolsó fordulójában kedden, így Didier Deschamps szövetségi kapitány együttese a második helyen végzett a négyesében.
Hollandia legyőzésével csoportelsők az osztrákok

Hollandia legyőzésével csoportelsők az osztrákok

Az osztrák válogatott 3-2-re legyőzte a holland csapatot kedden a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Berlinben, ezzel az első helyen zárt a kvartettben. A hollandok harmadikként jutottak a nyolcaddöntőbe.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!