2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Esztike gyűrűje

Következik:

Híradó 12:05

Sport

Négy stílus, négy tatami, három ring, több száz versenyző

Részvételi rekord a 3. Budo és Küzdősport Gálán. A Terrorelhárítási Központ által szervezett eseményen a rendvédelmi dolgozók küzdöttek meg egymással. Az idei esemény díszvendége a négyszeres K1-világbajnok volt. A programban harcművészeti bemutató is szerepelt.

Négy stílus, négy tatami, három ring és háromszáznál több versenyző. A küzdősportgálán a rendvédelmi szervek hivatásos tagjai mérték össze tudásukat. A Terrorelhárítási Központ (TEK) harmadik alkalommal rendezte meg a versenyt. „Ezek az alakulatok akkor mennek ki, amikor nagy a baj, fegyveres a bűnöző, ellenáll a bűnöző, ott nem mindig a fegyverhasználatnak van helye, de a nagyon kemény rendőri fellépésnek, hogy megvédje magát, annak igen. Ez az ilyen oktatások nélkül elképzelhetetlen. Abban a személyvédelmi munkában, ahol elnökökre vigyázunk, egy támadás kivitelezése nem mindig fegyverrel kell, hogy megoldódjon, ott a közelharci elemek fontosak – és itt leginkább a dzsúdzsucuról beszélek, ami a TEK-ben az egyik ág –, de ha az ember eljut addig és átbillen azon az ágon, akkor viszont szükség van a full kontaktra, ezért van a másik ág a TEK-ben, a Karacs Attila által fémjelzett full kontakt K1 rendszerű oktatás” – mondta Hajdu János, a TEK főigazgatója.

A gála díszvendége a négyszeres K1-világbajnok, a holland Semmy Schilt volt, aki edzést is tartott a TEK kommandósainak.


A párharcok szüneteiben bemutatókkal szórakoztatták a közönséget. Az egyik fellépő a sportállamtitkár volt, aki a wing tsun kung fut űzi, és már a negyedik mesterfokozatnál tart. „Ez a harcművészeti irányzat egyértelműen az ellenfél gyenge pontját célozza meg, tehát a gyenge pontjaira irányul a támadás, rendkívül gyors, ez látható is volt a bemutatón, és ez meglepetésszerűvé tud válni, hogyha az ellenfél erre nincs felkészülve. Természetesen én nem azért csinálom, hogy ezt bárkinek is kötelezővé tegyem, én huszon-egynéhány évvel ezelőtt ezzel a stílussal megismerkedtem, előtte karatéztam. Mindegyik harcművészet szép, jó, meg kell találni, ami az ember számára a saját egyéniségéhez, jelleméhez, fizikai képességeihez a legjobban illő” – mondta Simicskó István.

A gála ingyenes volt, a látogatók a Bethesda Gyermekkórházat támogathatták adományaikkal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

A Haladás megvédte címét a férfi futsal NB I-ben, miután a döntő negyedik mérkőzésén hétfőn 5-4-re győzött a kihívó Kecskemét otthonában, ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!