2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Sport

Nagyot lépett egy család, 200 gyereknek adnak edzéslehetőséget

Átadták a magánberuházásban épült csömöri dzsúdócsarnokot. A létesítményt a helyi iskolások mellett a sportegyesületek használhatják majd. A csarnok mellé várhatóan állami támogatással épül majd sportlőtér.

  • Nagyot lépett egy család, 200 gyereknek adnak edzéslehetőséget

Nem sokkal az átadás után elsőként a gyerekek vehették birtokba az új csömöri dzsúdócsarnokot. A mintegy 300 négyzetméteres tatami iskolaidőben a helyi gyerekeké lesz, délután pedig a sportegyesület versenyzői edzhetnek rajta.

A beruházás a maga nemében egyedülálló, mivel egy magáncég építette meg a csarnokot. „Támogatandó, hogy ilyen együttműködés létrejöjjön, az államnak persze meg van a feladata és a felelőssége ezen a területen, hogy sportfejlesztéseket hajtson végre, de hogyha ez magánerőből valósul meg, és magánemberek ilyen típusú fejlesztéseket valósítanak meg, akkor szívesen állunk mi is rendelkezésre, és az együttműködés az állam részéről is nyitott, úgyhogy szeretnénk is ezeket az együttműködéseket folyamatosan erősíteni” – mondta Tuzson Bence, közszolgálatért felelős államtitkár.

A beruházás második fázisaként egy 10 állásos földalatti sportlőteret is kialakítanak majd. „A kormányzatnak az a döntése, hogy valamennyi járásban legyen lehetősége a fiataloknak a sportlövészettel megismerkedni, és nyilván hogyha arra igény van, akkor ezeket lehet ötvözni, hiszen a honvédelmi sportszövetség, mint köztestület, amely másfél évvel ezelőtt jött létre, amelynek az elnökeként is dolgozhatom, ez mind-mind azt az országos hálózatot próbálja kiépíteni, amelyben honvédelmi sportközpontok lesznek” – fogalmazott Simicskó István, hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos.

A Magyar Judo Szövetség elnöke szerint közel 25 ezren űzik ezt a sportot Magyarországon. Tóth László a Hír TV-nek azt mondta: korábban még nem volt példa arra, hogy valaki önerőből építsen dzsúdócsarnokot.

„Azért különleges ez a mai alkalom, mert először találkozunk a magyar dzsúdó történetében egy olyan kezdeményezéssel, hogy gyakorlatilag egy mecenatúrából, önerőből a Bánhidi-család épített egy gyönyörű dzsúdócsarnokot, egybefogva a helyi közösséget, és gyakorlatilag a környező iskolákat is bevonva szeptemberben egy olyan fantasztikus lehetőséggel indulunk itt Csömörön, ami azt gondolom, hogy az ország bármelyik helyén irigylésre méltó lehet” – hangsúlyozta.

A tervek szerint szeptembertől mintegy 200 gyermek járhat majd rendszeresen edzeni az új csarnokba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megnyitott az eplényi sípálya

Megnyitott az eplényi sípálya

Megnyitott az eplényi sípálya, a téli sportok kedvelői egyelőre az A1-es pályát és a tanulópályát használhatják - közölte a Síaréna Vibe Park közösségi oldalán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!