2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Sport

Nagy esély van rá, hogy ott lesz a magyar asztalitenisz páros a párizsi olimpián

Bár a havirovi selejtezőn nem sikerült kvótát szereznie, a világranglistán továbbra is olimpiai szereplést érő helyen áll az Ecseki Nándor, Madarász Dóra asztaliteniszező vegyes páros, s mivel az ötkarikás rangsor május 7-ei zárásáig már nem rendeznek jelentős versenyt, nagy valószínűséggel ott lesz Párizsban.

  • Nagy esély van rá, hogy ott lesz a magyar asztalitenisz páros a párizsi olimpián

Vegyes párosban 16 kettős vehet részt az idei játékokon. A házigazda franciák automatikusan indulók, a kontinentális kvalifikációs tornákról öt, Havirovban pedig négy egység szerzett kvótát, hat duó pedig a május 7-i világranglistáról kerül a párizsi mezőnybe. Miután a mostani, csehországi versenyen két olyan páros is kvótát harcolt ki - a hongkongi és a spanyol -, amely Ecsekiék előtt áll a rangsorban, a számítások szerint a magyar duó a kínai, a dél-koreai, a japán, a tajvani és a román egység mögött éppen kijutó helyen áll. Ez hivatalossá azonban majd csak májusban válhat.

"Alaposan körbejártuk a témát, a szabályokat és arra jutottunk, hogy jó a helyzetünk, de persze majd csak akkor dőlhetünk hátra, amikor erről megkapjuk a hivatalos értesítést is." - nyilatkozott az MTI-nek Lindner Ádám, a férfi válogatott szövetségi kapitánya, aki Havirovban irányította Ecsekit és Madarászt.

A szakvezető a szereplésről azt mondta, Madarászék az első napon, az elődöntőben sokáig tartották magukat a később kvótát szerző észak-koreai ellenféllel szemben, megvoltak a lehetőségeik, amelyekkel végül nem sikerült élniük, a második napon pedig már nem teljesen voltak "egyben", akkor már jöttek a hibák is. Ezzel együtt a rutinos szlovák párossal nagy, fordulatos csatát vívtak a negyeddöntőben, de végül alulmaradtak.

Magyar asztaliteniszező egyelőre még nem szerzett indulási jogot a július 26-án kezdődő olimpiára, a vegyes páros mellett még egyesben kínálkozik esély a részvétel kiharcolására.

 

Forrás: MTI

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

A magyar jégkorong-válogatott remek játékkal, 6-2-re győzte le a dél-koreai csapatot a bolzanói divízió I/A-világbajnokság keddi játéknapján, így két forduló után százszázalékos.
Nyertese lehet Szoboszlai Dominik az új főnök érkezésének

Nyertese lehet Szoboszlai Dominik az új főnök érkezésének

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Feyenoordot irányító holland Arne Slot lesz Jürgen Klopp utódja a Liverpool vezetőedzői posztján. A Ferencváros és a DVTK korábbi holland labdarúgója, a visszavonulása uán ugyancsak edzőnek állt Julian Jenner jól ismeri Slotot, és elmondta, szerinte Szoboszlai Dominik mire számíthat az edzőváltás után.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!