2020. május 28.,
csütörtök, Emil, Csanád napja

Mourinho értékelte a BL történetének egyik legnagyobb fordítását

Hír TV

2019. május 8., szerda 10:51

José Mourinho szerint annak köszönhető a Liverpool kedd esti, bámulatos sikere a Barcelona ellen, hogy a vezetőedző, Jürgen Klopp belenevelte a hitet a labdarúgóiba.

Az angol csapat a Bajnokok Ligája történetének egyik legnagyobb fordítását produkálta, miután a 3-0-ra elvesztett múlt heti első meccs után az elődöntő hazai visszavágóján 4-0-ra diadalmaskodott.

"Ez a siker Jürgené. Az ő személyisége, a soha ne add fel hozzáállása tükröződik benne, a harcossága. Ezért ad bele minden játékosa mindent." - fogalmazott a portugál szakember, aki korábban több szigetországi klubnál is dolgozott, a Portóval és az Internazionaléval pedig BL-t nyert.

"Nem siránkozik azon, hogy néhány sérült futballistája hiányzik, hogy 50-60 meccset kell játszaniuk egy szezonban... A kedd este történtek Jürgen mentalitását dicsérik. Ez nem a taktikáról vagy a filozófiáról szól. Ez a szívnek, a léleknek és annak a diadala, amilyen fantasztikus közösséget ő ott kialakított." - mondta Mourinho.

A sportág legrangosabb kupasorozatának történetében előzőleg csak kétszer fordult elő, hogy egy csapat úgy jut tovább az elődöntőből, hogy annak első felvonásán háromgólos vereséget szenvedett. Az 1970/71-es kiírásban a Puskás Ferenc vezette Panathinaikosz, az 1985/86-os idényben pedig a Barcelona mutatta be ezt a bravúrt, bár a döntőben aztán mindkét együttes alulmaradt. Mivel mindkettő még a Bajnokcsapatok Európa Kupájában történt, a BL-ben a Liverpool lett az első.

"Nem számítottam erre az eredményre. - vallotta be Mourinho. - De azt mondom, ha valahol ez megtörténhetett, az az Anfield. Fennállt a veszély, hogy a Liverpool a nagyszerű idénye végén végül nem nyer semmit, most azonban egy lépésre vannak attól, hogy BL-győztesek legyenek."

A Liverpool június elsején, a madridi döntőben az Ajaxszal vagy a Tottenham Hotspurrel találkozik. Utóbbi párharc szerda (ma) esti amszterdami visszavágóját a holland csapat 1-0-s idegenbeli sikerének köszönhetően előnnyel várja.

MTI