2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Sport

Mourinho értékelte a BL történetének egyik legnagyobb fordítását

José Mourinho szerint annak köszönhető a Liverpool kedd esti, bámulatos sikere a Barcelona ellen, hogy a vezetőedző, Jürgen Klopp belenevelte a hitet a labdarúgóiba.

  • Mourinho értékelte a BL történetének egyik legnagyobb fordítását

Az angol csapat a Bajnokok Ligája történetének egyik legnagyobb fordítását produkálta, miután a 3-0-ra elvesztett múlt heti első meccs után az elődöntő hazai visszavágóján 4-0-ra diadalmaskodott.

"Ez a siker Jürgené. Az ő személyisége, a soha ne add fel hozzáállása tükröződik benne, a harcossága. Ezért ad bele minden játékosa mindent." - fogalmazott a portugál szakember, aki korábban több szigetországi klubnál is dolgozott, a Portóval és az Internazionaléval pedig BL-t nyert.

"Nem siránkozik azon, hogy néhány sérült futballistája hiányzik, hogy 50-60 meccset kell játszaniuk egy szezonban... A kedd este történtek Jürgen mentalitását dicsérik. Ez nem a taktikáról vagy a filozófiáról szól. Ez a szívnek, a léleknek és annak a diadala, amilyen fantasztikus közösséget ő ott kialakított." - mondta Mourinho.

A sportág legrangosabb kupasorozatának történetében előzőleg csak kétszer fordult elő, hogy egy csapat úgy jut tovább az elődöntőből, hogy annak első felvonásán háromgólos vereséget szenvedett. Az 1970/71-es kiírásban a Puskás Ferenc vezette Panathinaikosz, az 1985/86-os idényben pedig a Barcelona mutatta be ezt a bravúrt, bár a döntőben aztán mindkét együttes alulmaradt. Mivel mindkettő még a Bajnokcsapatok Európa Kupájában történt, a BL-ben a Liverpool lett az első.

"Nem számítottam erre az eredményre. - vallotta be Mourinho. - De azt mondom, ha valahol ez megtörténhetett, az az Anfield. Fennállt a veszély, hogy a Liverpool a nagyszerű idénye végén végül nem nyer semmit, most azonban egy lépésre vannak attól, hogy BL-győztesek legyenek."

A Liverpool június elsején, a madridi döntőben az Ajaxszal vagy a Tottenham Hotspurrel találkozik. Utóbbi párharc szerda (ma) esti amszterdami visszavágóját a holland csapat 1-0-s idegenbeli sikerének köszönhetően előnnyel várja.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Menczer Tamás: Egész Brüsszel azon dolgozik, hogy elhallgattassa Orbán Viktort

Menczer Tamás: Egész Brüsszel azon dolgozik, hogy elhallgattassa Orbán Viktort

Orbán Viktor miniszterelnök felszólalt volna egy konferencián Brüsszelben, de a baloldali polgármester és a szélsőbaloldali, erőszakos, anarchista Antifa fenyegetése, nyomása miatt az első két helyszín lemondta a rendezvényt - közölte Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója kedden a közösségi oldalán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Olimpiai kvótát szerzett a magyar válogatott

Olimpiai kvótát szerzett a magyar válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott kvótát szerzett a párizsi olimpiára, miután a debreceni selejtezőtorna vasárnapi zárómeccsén 37-28-ra legyőzte Japánt, így hibátlan teljesítménnyel a tabella élén végzett.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!