2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Sport

Mindkét magyar váltó Eb-ezüstérmes 4x200 méter gyorson

A férfi és a női 4x200 méteres gyorsváltó is ezüstérmet nyert hétfőn a belgrádi úszó Európa-bajnokság nyitónapján.

  • Mindkét magyar váltó Eb-ezüstérmes 4x200 méter gyorson

A Németh Nándor, Holló Balázs, Márton Richárd, Kós Hubert összeállítású négyes hatalmas csatában szorult a győztes litvánok mögé. A staféta első embere, Németh Nándor ráadásul olimpiai szintet érő időt ért el.

A BVSC kiválósága 1:46.11 perces idővel váltott elsőként, ezzel pedig teljesítette 1:46.26-os párizsi kritériumot. Németh februárban a dohai világbajnokságon első magyarként nyert érmet 100 méter gyorson, abban a számban már korábban megvolt az olimpiai szintje.

"Márton Ricsinek előzetesen jeleztem, sok jóra ne nagyon számítsanak most tőlem, az április országos bajnokság óta szinte minden héten bejött valami betegség. Így is álltam kicsit hozzá ehhez, semmilyen elvárás nem volt magammal szemben, és ebből talán életem legjobb kétszáza jött most ki" - nyilatkozta Németh a vegyes zónában. Hozzátette: ez az olimpiai szint egy kicsit későn jött, teljesen át kellene alakítani a felkészülést ahhoz, hogy ezt a számot is vállalja az olimpián, ezt pedig a 100 méter miatt - ahol februárban Dohában bronzérmet nyert, ezzel első magyarként állt a dobogón világbajnokságon ebben a számban - így várhatóan nem is fogja megtenni, azaz 200 méteren várhatóan nem áll majd rajhoz a francia fővárosban.

A nőknél a délelőtti csapatból kikerült a rekordot jelentő 11. Európa-bajnokságán szereplő Jakabos Zsuzsanna, valamint Ugrai Panna, a helyükre Késely Ajna és Molnár Dóra került be.

A fináléban a magyarok gyakorlatilag az első pillanattól kezdve az izraeliek mögött tempóztak, utolsó emberként Pádárnak nagyjából négyméteres hátrányt kellett volna ledolgoznia, és bár szépen jött fel, a hajrában már nem tudta megszorongatni riválisát.

"Ebben az összeállításban még soha nem úsztunk ilyen időt, az olimpiára nézve ez rendkívül biztató. Remélem, ebben a felállásban megyünk majd Párizsba, ahol mindenképpen szeretnénk döntőt úszni, nagyon bízom a lányokban" - nyilatkozta a vegyes zónában Ábrahám Minna.

A 100 méter gyorson egyéni csúccsal döntős Pádár megjegyezte, egy hónappal az olimpia előtt még senki sincs csúcsformában, így véleménye szerint rengeteg van még ebben az egységben. "Az olimpián a döntő a cél, nagyon jó úton haladok efelé" - fűzte hozzá.

Fotó: Az ezüstérmes magyar gyorsváltó, Késely Ajna, Molnár Dóra, Ábrahám Lilla Minna és Pádár Nikolett (b-j) a női 4x200 méteres gyorsúszás eredményhirdetésén a belgrádi vizes Európa-bajnokságon 2024. június 17-én. MTI/Derencsényi István.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Visszatért Varga Barnabás

Visszatért Varga Barnabás

Elhagyta a stuttgarti kórházat és hazautazott Varga Barnabás, a németországi Európa-bajnokságon szereplő magyar labdarúgó-válogatott csatára - számolt be róla szerdán a magyar szövetség közösségi oldala.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!