2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Sport

"Megnéztem az e-mailjeimet és nem hittem a szememnek"

Több mint három hónap késéssel elkezdődhet az idei szezon az amerikai profi jégkorongligában (NHL). A liga és a játékosok vasárnap egyeztek meg az új kollektív szerződés ügyében.

„Amikor reggel megnéztem az e-mailjeimet, nem hittem a szememnek. Nagyon örültem neki, hogy végre megállapodás született és újra munkába állhatunk!” – nyilatkozta boldogan a Toronto védője, Dion Phaneuf.

Az idei NHL-szezon októberben kezdődött volna, de a rajt elmaradt, mivel a liga vezetése és a játékosok nem tudtak megállapodni a bevételek elosztásáról. Emiatt a tervezett mérkőzések több mint felét nem rendezték meg. A játékosok szakszervezete és a liga vasárnap jutott egyezségre, ennek eredményeként pedig a játékosok visszatértek klubjaikhoz, és edzésbe álltak.

„Nyilvánvalóan itt volt az ideje, hogy a felek megegyezzenek és a játékosok, valamint a szurkolók újra visszatérjenek az arénákba. Érezni lehet, hogy sokan megkönnyebbültek, a játékosok boldogok, és alig várják a kezdést” – mondta a Canadians hokisa, P. K. Subban.

A szurkolók vegyes érzésekkel fogadták a lockout végét. Vannak, akik az elmaradt mérkőzések miatt bojkottálni akarják a szezont, míg mások azonnali jegyvásárlásba kezdtek.

Az új kollektív szerződés értelmében a játékosok és a liga felezik a bevételeket. A megállapodás 10 évre szól, de 8 esztendő után bármelyik fél felmondhatja, így a szurkolók addig biztosan nem számíthatnak újabb lockoutra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

A magyar jégkorong-válogatott remek játékkal, 6-2-re győzte le a dél-koreai csapatot a bolzanói divízió I/A-világbajnokság keddi játéknapján, így két forduló után százszázalékos.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!