2020. január 20.,
hétfő, Fábián, Sebestyén napja

Meglepetés a jégtánc világbajnokságon

MTI, Hír TV

2019. január 25., péntek 21:19

Nagy meglepetésre az orosz Szofija Szamodurova olimpiai bajnok honfitársát, Alina Zagitovát megelőzve győzött a nők között a minszki műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság pénteki versenynapján, a szám egyetlen magyar indulója, Tóth Ivett 13. maradt.

A Vasas 20 éves versenyzője nagyszerűen korcsolyázott a Nathan Lanier zenéjére előadott kűr során. Egyetlen hibáját a rövidprogramhoz hasonlóan az Axel-ugrásnál követte el, amely dupla helyett ezúttal is egyfordulatos lett. A rontás ellenére szezonbeli legmagasabb pontszámát kapta szabadkorcsolyázására, így összetettben is idénybeli legjobbját érte el, s láthatóan elégedetten hagyta el a jeget.

Tóth Ivett a legjobb tízben szeretett volna végezni, hogy jövőre már két magyar női versenyző indulhasson a kontinensviadalon, s bár a kűrben 10. lett, így sem sikerült előrelépnie a rövidprogramban elért 13. pozíciójához képest.

Az aranyérem váratlanul a mindössze 16 éves Szamodurova nyakába került, mert amíg ő hibátlanul teljesített a kűrben, addig a vele egykorú címvédő többször is rontott, így Zagitova nem tudta megőrizni a rövidprogramban szerzett előnyét. Harmadikként a finn Viveca Lindfors zárt.

Szombaton 9.15-től a férfiak kűrjével folytatódik a fehérorosz fővárosban zajló kontinensviadal, majd 14.25-től a jégtáncosok szabadkorcsolyázásával zárul. Utóbbi számban a Janovszkaja Anna, Lukács Ádám magyar duó a 17. helyről várja a folytatást.