2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Sport

Megkapta a legmagasabb minősítést az atlétikai világbajnokság

Megkapta a legmagasabb, ISO 20121 fenntarthatósági minősítést a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság fenntarthatósági programja, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) világversenyeinek történetében elsőként.

  • Megkapta a legmagasabb minősítést az atlétikai világbajnokság

A szervezőbizottság vasárnapi beszámolója alapján a hazai munkaerő, az észszerű költségvetés, a csökkentett szén-dioxid- és hulladékkibocsátás, a rendezvény helyszínének megóvása áll a cselekvési program központjában.

"A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság fenntarthatósági kezdeményezései jó példát mutatnak arra, hogy hogyan kell a sportnak tennie a klímaváltozás ellen" - írja a The Sustainability Report nevű nemzetközi szaklap.

Kiemelik, hogy a vb helyszínén és a városban több ezer fát ültetnek a szervezők, amelyek hűtik a városi környezetet és frissítik a levegőt. Elismerést váltott ki, hogy a Nemzeti Atlétikai Központ nyitott, mindenki számára elérhető szabadidőparkja jelentősen bővíti a budapestiek és a városba látogatók sportolási és kikapcsolódás lehetőségeit, ráadásul egy olyan területen, a Duna partján, ahol korábban szennyező ipari tevékenység zajlott és ezt sikerült teljesen megszüntetni.

"Fontos része a vb fenntarthatósági programjának a közlekedés, hogy a vb-re érkező 400 ezer szurkoló minél nagyobb arányban tömegközlekedéssel és egyéb, környezetbarát módon érkezzen a helyszínre. Ennek érdekében vezette be a MÁV-Volán csoport a VB2023 jegyeket, amelyekkel Magyarország minden pontjáról oda-vissza 2023 forintért lehet eljutni vonattal, vagy busszal a világbajnokság idején Budapestre" - áll a közleményben.

Ugyancsak a program részét képezik a vb egészségmegőrző és szemléletformáló programjai, így a Hétköznapi hős program, amely kedvezményes jegyekkel és hirdetésekkel ösztönzi az embereket arra, hogy sportoljanak és kezdjenek egészségesebben élni, valamint a Sulihős program, amely iskolásokkal ismerteti meg az atlétikát. Mint írják, "mindkét program célja, hogy az arra leginkább fogékony közönségnek megmutassa a vb csodáját, az atlétika szuperhőseit és ez az inspiráció egy életre szóljon."

Eddig 77 országból 180 ezer jegyet vásároltak eddig a nézők Magyarország történetének legnagyobb sporteseményére, melyet augusztus 19. és 27. között rendeznek.

Borítókép: Matthias Hangst/Getty Images

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!