2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 03:00

Sport

Mégis mehetnek a magyar szurkolók a bolgárok elleni meccsre? + videó

Egy bolgár ügyvéd, Georgi Gradev a lausanne-i Sportdöntőbíróságra vitte a Bulgária-Magyarország Európa-bajnoki selejtező ügyét. A célja az, hogy az eredeti terveknek megfelelően Szófiában és nézők előtt rendezzék majd a meccset és gyorsított eljárás keretein belül november 13-ig megoldást sürget az ügyben.

  • Mégis mehetnek a magyar szurkolók a bolgárok elleni meccsre? + videó

SENKI SEM SZÁMÍTOTT ARRA, HOGY A BULGÁRIA-MAGYARORSZÁG MECCSET ÁTHELYEZIK

Hétfőn derült égből villámcsapásként érte a magyar szurkolókat, hogy nem Szófiában rendezik a meccset, ráadásul nézők sem lehetnek ott a helyszínen. A bolgár szövetség által kiadott közleményből kiderült, hogy a helyszínváltoztatást az UEFA ajánlotta, mert úgy értesültek, hogy szurkolói rendbontás várható Szófiában. Ezért a két szövetséggel egyeztetve az UEFA beleegyezett a helyszín- és időpontváltoztatásba. A jelenlegi tervek szerint tehát Szófia helyett Plovdiv lenne a helyszín és magyar idő szerinti 20.45 helyett 18.00 óra lenne a kezdés, valamint zárt kapuk előtt rendeznék a találkozót.

Az esettel kapcsolatban a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor azt nyilatkozta, kényszerűen, de elfogadta az UEFA döntését.

Sportál információi szerint Georgi Gradev és Kiss Márton ügyvédek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a jövő heti Eb-selejtezőt más helyszínen, szurkolók előtt játszhassák le.

„Fellebbeztem az UEFA azon döntése ellen, amely megváltoztatta a Bulgária–Magyarország mérkőzés helyszínét, és zárt kapuk mögé kényszerítette az összecsapást. Gyorsított eljárást és döntéshozatalt kértem, november 13-i határidővel" – írta Gradev a Facebook-oldalán.

Gradev bejegyzése végén hozzáteszi, a plovdivi stadion a világítása miatt nem alkalmas nemzetközi meccsek megrendezésére, így ott a szabályok szerint nem is játszhatna egymással a két válogatott.

A BOLGÁR SZURKOLÓK SEM AKARJÁK A ZÁRT KAPUT

Közben Bulgáriában is forrnak az indulatok, korábban megírtuk, hogy a helyi szurkolók nem értik, hogy az UEFA egy pletykára alapozva hogy hozhatott döntést az ügyben, 

"Komolyan elhiszi bárki is, hogy nem a bolgár szövetség vezetői könyörögtek térden állva, hogy megszülessen egy ilyen döntés? Bobby, Dancso, Emo, annyira átlátszóak vagytok" - írja a cikkében a lap, hozzátéve, a foci a szurkolókért van, márpedig a bolgár szövetség azt szeretné, ha maradna még bárki is, aki támogatja a csapatot.

A lap feleleveníti, hogy a bolgár drukkerek valóban tiltakozni készültek a meccsen, részben a válogatott évek óta kínosan gyenge teljesítménye (hat forduló után két ponttal most is utolsók a csoportban, a Litvánia elleni hazai 0-2 pedig végképp feldühítette a drukkereket), és még inkább a Bolgár Labdarúgó-szövetség vezetése ellen.

A Sportál információi szerint ennyi idő alatt lehetetlennek tűnik, hogy megváltoztassák a döntést, főleg, hogy az ügyvéd Dimitar Berbatov és Sztilian Petrov oldalán állva a Bolgár Labdarúgó Szövetség elnökének, Boriszlav Mihajlovnak az egyik fő ellenlábasa, és nem hivatalosan ő áll a szurkolók tiltakozása mögött.

Forrás: Origo.hu

Fotó: Mirkó István

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

Győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában, így a szombati záró játéknapon dől el a feljutás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!