2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Sport

Megdőlt a nevezési csúcs a fővárosi félmaratonon

Rekordlétszám a 29. Wizz Air Budapest Félmaratonon. A fővárosi futóversenyen idén megdőlt a nevezési csúcs: több, mint 13 ezren vágtak neki a 21 kilométeres távnak. Az eseményre hetven országból érkeztek versenyzők. A jótékonységi futás keretein belül 6-8 millió forintot gyűjtöttek össze.

Dudaszóra indult el a több, mint tízezres mezőny a Városligetből. Az ütemet pedig a dobosok diktálták. Az indulók Budapest legszebb részein futottak, három világörökségi helyszín érintésével teljesítették a 21 kilométert.

A célvonalat mindkét nemnél kenyai versenyzők szakíthatták át először. A félmaraton hivatalos magyar országos bajnokság is egyben: a férfiaknál a címvédő Kovács Tamás nyert, így a viadal történetében először a veszprémi sportolónak sikerült a duplázás.

„Nagyon örülök neki, de azért helyén kell kezelni a dolgot, régen sokkal erősebb volt egy élmezőny, sokkal nehezebb volt a duplázást megvalósítani, ettől függetlenül nagyon örülök neki, hogy sikerült” - nyilatkozta a magyar bajnok atléta.

A nőknél a legjobb magyar Erdélyi Zsófia lett. „Egy kicsit csalódott vagyok, mert nem én értem be elsőnek a célba hiába vagyok magyar bajnok, a célvonalat nem én szakítottam át először, de örülök, hogy magyar bajnok vagyok, ez mindig egy öröm” - fogalmazott.

Az idei félmaraton minden nevezési csúcsot megdöntött. Az indulók száma 18 év alatt tízezerrel nőtt és egyre több a külföldi is. Idén hetven országból kétezer futó érkezett a magyar fővárosba.

„Az emberek imádnak futni, egyre többen jönnek rá, egyre többen szeretnének jobban élni, egészségesebben élni, fittebben élni, de emellett, ami sokkal fontosabb, a futóverseny óriási örömöt okoz a résztvevőknek” - nyilatkozta Kocsis Árpád versenyigazgató.

A budapesti félmaraton jótékonysági esemény is egyben, három alapítványnak gyűjtöttek össze a futók 6-8 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!