2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Sport

Másfél hónappal a tragédia után újra együtt a győri kosárlabdacsapat

Másfél hónappal a tragikus autóbaleset után próbálja újraépíteni magát a Győr női kosárlabdacsapata. A Hír TV Stopper című műsora a hévízi rehabilitáción látogatta meg az együttest. A játékosok és vezetők őszintén beszéltek az elmúlt időszak nehézségéről, a folytatásról és a jövőbeli tervekről.

Másfél hónappal a tragédia után újra együtt, és újra a pályán a győri kosárlabdacsapat. Az együttes szeptember 7-én edzőmérkőzésre tartott Sopronba, amikor buszuk egy autónak csapódott és az árokba borult. A baleset óta minden megváltozott, a folytatás pedig nehéz. Feldolgozni a veszteségeket – a klubigazgató, Tapodi Péter és a vezetőedző, Fűzy Ákos halálát – még nehezebb.

„Nekem Ákos nemcsak egy szakmai tekintély, hanem szellemi mentorom is volt, és ezt így nagyon jól esik érezni és tudni. Úgyhogy nekem elsősorban az a célom, hogy az általa képviselt életfilozófiát a magam formáján továbbvigyem. És hogy ennek milyen keretet adok, vagy ez milyen körülmények között fog megtörténni, azt kivárom, meglátom” – mondta Pénzes Kinga, a csapat játékosa.

A csapat tagjai töréseket, zúzódásokat szenvedtek, a 19 éves szerb légiósnak, Natasa Kovacsevicsnek a lábát térd alatt amputálni kellett. A játékosok szerint azzal segítettek egymásnak, hogy megbeszélték a történteket.

„Kirendeltek a csapathoz pszichológust, de szerintem sokkal többet ért az, amit egymás közt beszéltünk. Szinte rögtön utána összeraktuk magunknak az eseményeket, hogy ki mire emlékszik, és szerintem ez volt az, ami többet segített” – vélekedett Mansare Anna Manty, a csapat játékosa.

Az edzéseket a korábbi másodedző, Szentendrei Áron irányítja. „Elsősorban fizikálisan kell a lányokat fölhozni, de sajnos a rejtett sérülések most jönnek elő, amik egyeseknél egy hónapra is visszaveti a visszatérést a pályára. Egyelőre csak hatan-heten tudunk edzeni” – közölte Szentendrei Áron.

A klub elnöke, Fűzy András az unokatestvérét, Fűzy Ákost veszítette el. Azt mondta: klubelnökként azon dolgozik, hogy a csapatot minél előbb a pályán lássák a szurkolók. „Apró dolgokkal kell nap mint nap szembesülni, mind a stábnak, mind a játékosoknak. Úgyhogy azért ez hosszú folyamat, változó a hangulat. Ami mondjuk minket jellemez, az az elszántság, az összetartás, és mi ebből próbálunk erőt meríteni a szezonra, és kiszolgálni mind a győri szurkolókat, mind az egész magyar sportközvéleményt” – mondta Fűzy András.

A győriek a magyar bajnokságban kihagyták az első fordulókat, a nemzetközi sorozatban azonban november 7-én már pályára kell lépnie az együttesnek, a Jekatyerinburg ellen.

További részleteket a Hír TV Stopper című műsorában láthatnak hétfőn 21.30-tól, ahol a zsinórban hét bajnoki mérkőzést nyert Diósgyőr klubrekordjáról is szó lesz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Óriásit küzdött a Fradi a kazah bajnok ellen a BL-selejtezőben

A labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában a Ferencváros egy rendkívül küzdelmes mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott a kazah Tobol Kosztanaj otthonában, így a budapesti visszavágón, a Groupama Arénában kell kiharcolnia a továbbjutást a magyar bajnoknak.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!