2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Vetítő 11:00

Sport

Más csapat is az Újpest sorsára juthat

Más magyar futballcsapat is az Újpest sorsára juthat – a Stoppernek nyilatkozó sportközgazdász szerint. A lilák a hétvégén 2-0-ra verték a Diósgyőrt, a következő fordulóban viszont még az sem biztos, hogy pályára léphetnek.

Bár a hétvégén bajnoki mérkőzést játszott, korántsem biztos a jövője az Újpest labdarúgócsapatának. A múlt héten kirendelt vagyonfelügyelő döntésétől függ, hogy az Újpest folytathatja-e élvonalbeli szereplését, vagy szezon közben kizárják. Egy, a Stoppernek nyilatkozó sportközgazdász szerint több csapatot is fenyegethet a veszély, hogy az Újpest sorsára jut. Szabados Gábor szerint az Újpesten történtek az egész magyar gazdasági életet tükrözik.

„Nemcsak a magyar futballnak egyfajta torz tükörképe, hanem az egész magyar gazdasági működésnek. Tudjuk, hogy itthon rengeteg fiktív vállalkozás és számlagyár működésére derült fény, amelyek jól jelzik, hogy a magyar gazdaságban az ilyesfajta, legalitás és illegalitás határán működő dolgok jelen vannak, és ennek a futballban való megjelenéséről ad képet, ami Újpesten történik” – mondta Szabados Gábor.

A Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője igyekezett leszögezni: az MLSZ azon dolgozik, hogy az Újpest folytathassa NB I-es szereplését, de ezt csak akkor teheti, ha mindenben megfelel a törvényi előírásoknak. „Folyamatos egyeztetés zajlik az MLSZ, az Újpest FC Kft., illetve az UTE vezetői között, és mindenki keresi a megoldást. Szinte naponta van egyeztetés, mindenféle formában. Minden tévhit és károgás ellenére az a cél, hogy az Újpest tudja folytatni a bajnokságot, de csak a hatályos jogszabályok betartása mellett” – szögezte le Sipos Jenő.

Árulkodó jel lehet ugyanakkor, hogy az Újpest FC belga tulajdonosa vereségként értékeli a kialakult helyzetet. Nyilatkozatában azt írta: a klub veszített. majd hozzátette: elnézést kér azért, hogy nincs ereje megelőzni a bűnözők győzelmét.

A témával bővebben foglalkozik hétfő este, 21.30-tól Stopper című sportmagazinunk, ahol azt is megtudhatják, az anyaegyesület milyen forrásból tud garanciát vállalni a több mint félmilliárdos, de a tulajdonos által vitatott adótartozásra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!