2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:35

Sport

„Egy magyar vízilabdázó sosem játszik tét nélkül”

Bár már biztos világbajnoki résztvevő a magyar férfi vízilabda válogatott, mégsem tartja tét nélkülinek a kedden kezdődő Világkupát Märcz Tamás szövetségi kapitány. A magyar válogatott Berlinben kedden a házigazda németek ellen száll vízbe, majd Ausztráliával és Japánnal találkozik a csoportjában.

  • „Egy magyar vízilabdázó sosem játszik tét nélkül”

Fiatal kerettel ért el gyenge eredményt a férfi vízilabda-válogatott a nyári barcelonai Európa-bajnokságon, ám a csapat tovább fiatalodott. Csütörtökön a válogatott a kedden induló berlini Világkupára edzett. A torna első két helyezettje kijut a jövő évi világbajnokságra, ám a magyar válogatottnak emiatt már nem kell aggódnia: az idei világligán már kvalifikálták magát a csapat.

Nem tét nélküli a torna, ezt mondja Marcz Tamás szövetségi kapitány. Csapata kedden éppen a házigazda Németország ellen kezdi meg a küzdelmeket. „Szeretnénk jól teljesíteni és szeretnénk nagyon sok fiatalt lemérni ezen a szinten, hogy hogyan játszanak. Szeretnénk sok rutint adni ezeknek a játékosoknak, akik még jó néhányan soha nem játszottak világeseményt. És nem könnyű. Nagyon sok csapatnak nagyon fontos ez a Világkupa, köztük például a nyitómeccsen a németeknek, akiknek nincs még világbajnoki kvalifikációjuk” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

 

A házigazdák után Ausztrália és Japán következik A megfiatalított csapat a kapitány szerint fizikálisan megfelelő állapotban vág neki az útnak. „Ezek a 19-20-21 éves játékosok attól tudnak legtöbbet fejlődni, hogyha ott vannak ilyen tétmérkőzésen és ott mérettetik le magukat. Még akkor is, hogyha hibáznak, nem lehet velük türelmetlennek lenni, ők adhatják majd a jövőben az erőt a magyar vízilabdának. Gondolok itt például a Nagy Ádámra, Vadovics Viktorra” – sorolta Märcz Tamás.

Többen először szerepelnek világversenyen, a BVSC játékosa Pásztor Mátyás pedig először szállhat vízbe a nemzeti csapatban. Ő sem vár könnyű meccseket annak ellenére sem, hogy a magyarok a csoportjukban elkerülték a favoritokat. „A másik oldalon azért van egy szerb, van egy horvát. De azért ezt sem mondanám nagyon könnyűnek, mert az ausztrálok is erősek, németek se gyengék, ahogy az Eb-n egész jól játszottak, és a japánok is azért a világligán megszorították a csapatot” – mondta Pásztor Mátyás vízilabdázó.

A magyar válogatott csütörtökön az utolsó edzését tartotta a Margitszigeten, pénteken már elrepülnek a torna helyszínére, Berlinbe.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

A magyar jégkorong-válogatott remek játékkal, 6-2-re győzte le a dél-koreai csapatot a bolzanói divízió I/A-világbajnokság keddi játéknapján, így két forduló után százszázalékos.
Nyertese lehet Szoboszlai Dominik az új főnök érkezésének

Nyertese lehet Szoboszlai Dominik az új főnök érkezésének

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Feyenoordot irányító holland Arne Slot lesz Jürgen Klopp utódja a Liverpool vezetőedzői posztján. A Ferencváros és a DVTK korábbi holland labdarúgója, a visszavonulása uán ugyancsak edzőnek állt Julian Jenner jól ismeri Slotot, és elmondta, szerinte Szoboszlai Dominik mire számíthat az edzőváltás után.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!