2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 22:15

Sport

Marco Rossi rendkívül hálás a Jóistennek és a magyaroknak

A magyar labdarúgó-válogatott a hosszabbítás utolsó percében, egy öngóllal harcolta ki a jövő évi Eb-részvételhez szükséges döntetlent és az ezzel járó egy pontot. A szófiai mérkőzés után Szoboszlai Dominik kiemelte, hogy nemcsak egy pontért érkezett a válogatott Szófiába, de nagyon megérdemelte az Eb-re való kijutást. Marco Rossi szerint nem volt elég okos a csapat, az emberelőnyt jobban is lehetett volna kezelni, és az utolsó pillanatban szinte már ő is letett a döntetlenről, de ekkor a labdarúgás istene úgy döntött, a magyar válogatott megérdemli az Eb-részvételt.

  • Marco Rossi rendkívül hálás a Jóistennek és a magyaroknak

A magyar labdarúgó-válogatott 2-2-es döntetlent ért el Szófiában, a Montenegró elleni utolsó csoportmérkőzés végeredményétől függetlenül már biztosan Eb-résztvevő. A mérkőzés után a főszereplők nyilatkoztak az M4 Sportnak. Szoboszlai Dominik csapatkapitány láthatóan nagyon fáradtan kereste a szavakat, Ádám Martin laza volt, Marco Rossi pedig a labdarúgás istenének rebegett hálát.

 

 

– Az utolsó lépést nagyon akartuk az Eb felé vezető úton, de nem csak egy pontot akartunk Szófiában. Büszke vagyok a csapatra, hogy a végsőkig küzdött. Nagyon örülök, hogy nem play offon keresztül, hanem egyenes ágon jutottunk ki az Eb-re. Könnyebbé is tudtuk volna tenni a meccset – mondta Szoboszlai, majd felelevenítette az egyenlító találatot, ami voltaképpen öngól, a bolgár Petkov csúsztatott Naumov hálójába.

 

Ahogy megkaptam a labdát Kázsétól (Kalmár Zsolttól) a végén, és vittem a kapura, arról az Izland elleni meccs jutott az eszembe, de annak az akciónak nem ugyanaz lett a vége, mint az Izland elleni utolsó pillanatban szerzett gólnak. Ha most kellene beszélni erről a meccsről, nem biztos, hogy jól járnánk. A lényeg, hogy kijutottunk az Eb-re. Egy Eb-t már kihagytam sérülés miatt, még egyet nem akarok.

Ádám előre elmondta, mit szeretne

Ádám Martin elmondta, mit kért Szoboszlai Dominiktól a gólja előtt:

– A gól fontos volt az elején, mondtam Szobinak, hogy verje be oda középre. Meg is tette nagyon keményen, de én bármibe belerakom a fejemet. A mérkőzés végén kicsit izgulni kellett. Rá kellett volna rúgni még egyet a gólunk után, de a lényeg, hogy megvan a kijutás – kezdte az Ulszan Hyundai csatára.

Nálunk mindenki beleteszi a melót, és ez kifizetődik, hála Istennek a végén valaki befejelte, ez volt a lényeg. Kicsit rideg volt a stadion, de belerázódtunk. Montenegró ellen más lesz, telt ház lesz. Most nyomjuk a bulit az öltözőben, az ünneplésé a főszerep, de felkészülünk Montenegró ellen.

Rossi, az Aranycsapat és a labdarúgás istene

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a labdarúgás istene úgy döntött, hogy a magyar válogatott helye ott van az Eb-n. – Nem emlékszem, hogy hány gólhelyzetet alakítottunk ki, de ezekből rengeteget elpuskáztunk, küzdöttünk végig, mindent megpróbáltunk. Túlbonyolítottuk az életünket., butaságot csináltunk. Nem voltunk annyira okosak, hogy megőrizzük az emberelőnyünket. Szerencsések voltunk, de csupán az utolsó percben.

 

A labdarúgás istene úgy döntött, hogy megérdemeljük az Eb-re való kijutást. Rendkívül hálás vagyok minden játékosnak, mert elképesztő erőfeszítést tettek le az asztalra, Ma sem adták fel. Hálás vagyok az MLSZ-nek és a szövetség elnökének. Hálás vagyok a labdarúgás istenének, aki az Aranycsapat tagjaival együtt nézte ezt a meccset. Mi azt hittük, hogy gyakorlatilag vége a meccsnek, amikor betaláltunk. Ez jellemző ránk, mi semmit sem tudtunk elérni szenvedés nélkül.

 

Örülök a kijutásnak, de az a mód, ahogy ez összejött, nagyon stresszes, feszültséggel teli volt, egyelőre még túl friss az élmény. Ezt a kijutást a családomnak, főleg a feleségemnek szeretném ajánlani, aki mindig támogat, csakúgy, mint a fiam és a lányom. Rendkívül hálás vagyok a Jóistennek és a magyaroknak. Volt az Eb-selejtező-sorozatban, amikor a szerencse mellénk állt, de olyan is előfordult, amikor ez nem így volt. Talán nem sértődnek meg a bolgárok, ha azt mondom, hogy mi irányítottuk a mérkőzést, de sok helyzetet elpuskáztunk. Három kapura lövést engedtünk az ellenfélnek. Szerettem volna lecserélni Kerkezt, de erre már nem volt lehetőségem. Jobban kell olvasnunk a mérkőzést a jövőben, ebben javulnunk kell – mondta a kapitány.

Dibusz a születésnapján még soha nem kapott ki

Dibusz Dénes a születésnapján még soha nem védett vesztes csapatban, és ez a bolgárok ellen sem volt másképp. – Még nem sikerült felfogni azt, hogy mi történt, olyan szintű dráma volt a végén. Szerencsére pozitívan jöttünk ki a belőle. Egy egész estét tudnánk róla beszélni. Az Izland elleni mérkőzésen is komoly forgatókönyv volt… de ez... 

Minden jó, ha jó a vége, sikerült, és ez a lényeg. A 33. születésnapomon ennek össze kellett jönnie. Nem védtem sokat a születésnapomon, és eddig soha nem kaptunk ki, amikor én védtem. A 97. percig ez most nem így nézett ki. Mindenesetre nem érdemeltünk vereséget.

Kalmár az örömkönnyeivel küszködött

– Sok nehézséget átéltem már, most örömömben sírok. Fantasztikus érzés! Amikor felépültem, az volt a célom, hogy visszaverekedjem magam a válogatottba, és ez kiszakadt belőlem a lefújás után. Magunknak tettük nehézzé ezt a mérkőzést, utána kaptunk egy pirosat, és hirtelen minden nehéz lett. De a kemény munka kifizetődött. 

Ez a siker nemcsak a miénk, hanem egész Magyarországé. Tudtuk, hogy miért küzdünk, és az utolsó percig keményen nyomtuk.

Vasárnap győztes meccsen szeretnék lemenni a pályáról. Az a célom, hogy ott legyek az Európa-bajnokságon. Örülök, hogy a mester bízott bennem.

 

Botka Endre a Fradit is szóba hozta

– Nagy buli van most az öltözőben. Nagy volt a tét, nem tudtunk olyan felszabadultan játszani, mint korábban. A meccs előtt írtam az egyik barátomnak, hogy egy újabb Izland elleni meccs következik. Hát, nem így képzeltem. A csapat nagyon sokat dolgozott ezért, mindenki kitette a szívét-lelkét a pályán. Akár több gólt is rúghattunk volna. De mindegy, az a lényeg, hogy megvan, kijutottunk az Eb-re – mondta a Ferencváros védője.

 

Botka már az Eb-re is gondol, és tudja, hogy ehhez játéklehetőségre van szüksége.  

– Mostanában nem játszom annyit a Fradiban, de itt, a válogatottban mindenki bízik bennem, ha ilyenkor lehetőségem adódik, mindent elkövetek azért, hogy a csapat hasznára legyek. A jövőben el kell gondolkoznom azon, hogy a klubomban kapott játékmennyiség elég lesz-e nekem ahhoz az Eb előtt.

A naptári évben még veretlen magyar válogatott vasárnap Montenegró ellen a Puskás Arénában zárja az Eb-selejtező-sorozatot. 

 

Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

„Akik ma irányítják, nem szeretik Budapestet. Csak a pénzt és a hatalmat szeretik” – mondja a Fidesz új videójában a párt főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra rámutatott: a főváros Gyurcsány Ferenc fogságában van. Erről tanúskodik minden, amit csinálnak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!