2024. 09. 12. Csütörtök Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Sport

Már 42 tagja van a World Boxingnak

Öt új nemzeti szövetség csatlakozásával már 42 tagja van a World Boxingnak (WB), a nemzetközi amatőr ökölvívó szervezetnek, amely tavaly alakult meg, miután a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a Nemzetközi Bokszszövetség (IBA) között megszakadt a kapcsolat.

  • Már 42 tagja van a World Boxingnak

Az IBA vetélytársának tekinthető WB nem titkoltan arra számít, hogy a NOB-tól meg fogja kapni a hivatalos elismerést, és a jövőben, így már a 2028-as Los Angeles-i olimpián ő vezényli le a boksztornát. A sportág ötkarikás viadalainak szervezését és lebonyolítását a 2021-s tokiói, majd az idei párizsi olimpián is a NOB végezte, teljesen kiiktatva az IBA-t, melynek Umar Kremljov személyében orosz elnöke van, aki élesen szembe került Thomas Bach NOB-elnökkel, s viszonyuk nyíltan ellenségessé fajult, miután a Nemzetközi Olimpiai Bizottság leminősítette és az el nem ismert státuszba sorolta át a Nemzetközi Bokszszövetséget. Egyúttal a NOB kilátásba helyezte, hogy a 2028-as olimpia hivatalos programjából is kiveszik az ökölvívást.

Ez utóbbi megakadályozását is célul tűzte az "ellenszövetség", amely öles léptekkel bővíti tagsági körét, miközben gyarapodik az IBA-t elhagyók száma. Az insidethegames.biz portál hétfői közlése szerint legújabban Tajvan, Pakisztán, Bhután, a Fidzsi-szigetek és Ecuador csatlakozott a World Boxinghoz, amelynek immár - mind az öt kontinenst reprezentáló - 42 nemzeti szövetség a tagja.

Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Sérült siklóernyőst mentettek a Gerecsében

Sérült siklóernyőst mentettek a Gerecsében

Sziklafalnak csapódott, súlyosan megsérült siklóernyőst hoztak le szerda éjjel a Gerecsében, a Pes-kő barlang melletti sziklafalról - közölte a Magyar Barlangi Mentőszolgálat koordinátora csütörtökön az MTI-vel.
Orbán Viktor a boszniai szerb elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor a boszniai szerb elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban tárgyalt Milorad Dodikkal, a Bosznia-hercegovinai Szerb Köztársaság elnökével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szoboszlai: büszke vagyok a csapatra

Szoboszlai: büszke vagyok a csapatra

Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya azt mondta, büszke az együttesre és a társaira, mert olyan választ tudtak adni a németektől szombaton elszenvedett 5-0-s vereségre, amire ő maga is számított.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!