2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Szerelmes biciklisták 13:00

Sport

Magyar–román: az MLSZ benyújtotta keresetét

Benyújtotta keresetét a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a FIFA másodfokú döntésével szemben, amely szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak zárt kapus mérkőzésen kell fogadnia a március 22-ei világbajnoki selejtezőn a román válogatottat.

A nemzetközi szövetség azért döntött így, mert az Izrael elleni augusztusi felkészülési mérkőzésen a magyar szurkolók egy szűk csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel.


„Mintegy 40 oldalas dokumentumot nyújtottunk be a bírósághoz, és bízunk abban, hogy a szakmai és a jogi érveink meghallgatásra találnak. Tisztességes szurkolóink miatt kötelességünk megtenni, hogy a magyar–román mérkőzésen ők jelen lehessenek. Ugyanakkor az is tény, hogy a FIFA céljaival és a kirekesztés elleni harcával is egyetértünk, de a büntetést aránytalanul súlyosnak és eltúlzottnak találjuk. A szakmai, sportszakmai érveink természetesen nemcsak a büntetés súlyával foglalkoznak, hanem a másodfokú határozat érveinek cáfolatával is” – nyilatkozta a Hír TV-nek Borbély Zoltán, az MLSZ jogi és sajtóirodájának vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ilyen megtorlásra számíthat Irán Izraeltől + videó

Ilyen megtorlásra számíthat Irán Izraeltől + videó

Irán több száz drónt és ballisztikus rakétát indított Izrael felé tegnap este. Ezeket légvédelmi rendszerek és vadászgépek segítségével semlegesítették. A támadás a Híradóban kapcsoltuk az Eurázsia Központ kutatóját, Tárik Meszárt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!