2024. 09. 10. Kedd Nikolett, Hunor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Sport

Magyar éremesőt hoztak az ötkarikás játékok + videó

Közép-Európában kiemelkedően szerepeltek az olimpián a magyar sportolók, hazánkon kívül ugyanis senki nem szerzett három aranynál többet. A magyarok számára a párizsi játékok legjobban teljesítő sportágának az úszás számított.

  • Magyar éremesőt hoztak az ötkarikás játékok + videó

A magyar csapat sikeres olimpiát zárt Párizsban. Tokió óta egy helyett előre is lépett Magyarország az éremtáblázaton. Közép-Európában hazánkon kívül senki nem szerzett három aranynál többet.

A világban egyre több nagy komoly ország, egyre több komoly energiát fektet abba, hogy sikeres legyen a sportban. Egyre nagyobb a konkurencia, egyre nagyobb a versengés, és mi egy hagyományos nagy olimpiai sikerország, tartjuk a pozícióinkat és ez óriási dolog – hangsúlyozta Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője.

A 19 éremmel Magyarország torony magasan vezet a környező országok között.

Rosszul esik, nem csak nekem, hanem az összes sportolónak, aki részt vett az olimpián, hogy úgymond alulértékelik azt, amit csinálunk. Szerintem az összes sportoló, aki eljutott az olimpiára büszke lehet magára, hogy ott volt és, aki meg érmet szerzett, vagy bármilyen helyezést az meg pláne. Én az összes érmesünkre nagyon büszke vagyok

– mondta Klivinyi Kinga, a magyar női kézilabda-válogatott irányítója.

A 2024-es párizsi olimpiai játékokon a női bokszolóknak például nehezített pálya volt, hogy X és Y kromoszómával rendelkező kihívók is versenyezhettek. A hazai sportolók a nehezítő körülmények ellenére is kiemelkedően tudtak teljesíteni, de van még olyan terület, ahol tudnak erősíteni fejtette ki Komment című műsorunkban a klinikai szakpszichológus.

A mentális kérdéseken van még mit csiszolni – mondta Hal Melinda klinikai szakpszichológus.

Az olimpia népszerűsíti a testmozgást minden korosztály számára – ezt az Oeconomus Intézet mérte fel.

Jellemző módon azok a sportágak lelkesítik őket a legjobban, amelyekben az olimpián a nemzetük sikereket ért el, így például Magyarország esetében a vívás, a kajak-kenu, az öttusa, vagy most új sportként a taekwondo kerülhet fel

– hangsúlyozta Németh Viktória, az Oeconomus Intézet senior elemzője. 

Az elemző hozzátette: a sportolási kedv különösen azokban a sportágakban emelkedik, amelyekben a saját ország a legjobb eredményeket érte el a világversenyeken, de különösen az olimpián. Így alakulhatnak ki tradicionálisan erős sportágak az egyes nemzetek esetében, ahogyan többek között a magyar kajak-kenu, vívás, úszás és több csapatsport esetében is történik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – „Viszlát, Schengen!“ + videó

Vezércikk – „Viszlát, Schengen!“ + videó

A fokozódó politikai nyomásra reagálva német belügyminiszter bejelentette, hogy 2024. szeptember 16-i kezdettel minden határátkelőnél bevezetik a határellenőrzéseket, és kidolgoznak egy modellt az „illegális migránsok belépésének megtagadására”. Nancy Faeser döntéséről a Vezércikk vendégei - Boros Bánk Levente, Móczár Gábor és Bencsik András - is elmondják a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!