2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Sport

Ma eldől, hogy Németország vagy Argentína ül fel a trónra

Este kiderül, ki nyeri meg a brazíliai labdarúgó-világbajnokságot. A fináléban Argentína–Németország-összecsapás lesz. A vb-döntőt az olasz Nicola Rizzoli vezeti.

A párbaj folytatódik. A két ország világbajnoki párharca hosszú időre nyúlik vissza. Nagyobb törlesztenivalója az argentinoknak van. 1986-ban a mexikói vb-n győztek utoljára, és pont a németeket verték a fináléban 3–2-re. A németek négy évvel később visszavágtak, és az 1990-es világbajnokságon 1–0-ra legyőzték Argentínát a döntőben. Egyik ország sem tudta azóta megszerezni a vb-trófeát. Az elmúlt két világbajnokságon a negyeddöntőben találkoztak, mindkét alkalommal a németek jutottak tovább.

Argentína 28 éve vár az újabb győzelemre. „Az álmunk egyértelmű, ha megkérdezel egy argentin szurkolót vagy játékost, mindannyiunknak ugyanaz az álma. De előbb a meccset le kell játszani. Nagyon motiváltak és koncentráltak vagyunk, hogy minden jó legyen a végén” – mondta Jose Maria Basanta, az argentinok védője.

A kapitánynak ez lesz az utolsó mérkőzése az argentin kispadon. „Mindent ki fogunk adni magunkból, ahogyan eddig is tettük, alázatos és áldozatos munkával. Mindent megteszünk, hogy Argentína ismét világbajnok legyen. Nagyon elégedettek és boldogok vagyunk, ahogyan egyre javulunk. Örülök annak is, hogy az argentin szurkolók boldogok, és mi képesek vagyunk még nagyobb örömöt szerezni nekik” – mondta Alejandro Sabella.

A kapitány a jövőjéről nem nyilatkozik. Ahogy azt sem árulta el, hogy Angel di Maria pályára léphet-e a fináléban. A játékos speciális edzésmunkát végzett az elmúlt napokban.

Németország az elmúlt két világbajnokságon bronzérmes lett, fináléba legutóbb 2002-ben került, de akkor elvesztette a döntőt a brazilokkal szemben. Abból a csapatból egyedül Miroslav Klose szerepel a mostani keretben. „Nem hiszem, hogy nagy nyomás lenne rajtunk. Van sok játékosunk, akik játszottak fontos döntőket már, tudjuk, hogyan kell kezelni a helyzetet, annak ellenére, hogy csak egyetlen játékosunk, Miroslav Klose játszott vb-döntőt. Egy dolog a fontos, hogy elvégezzük a feladatunkat. Arra koncentrálunk, hogy amikor megszólal a kezdő sípszó, a legjobbat nyújtsuk” – mondta Bastian Schweinsteiger, a németek középpályása.

Joachim Löw azt mondja, ha rá tudják erőltetni akaratukat az argentinokra, megnyerhetik a döntőt. A német kapitány felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy hiába van az argentinoknál a világ egyik legjobb játékosa, nem csak rá kell figyelni. „Ezt a csapatot nem csak Messi alkotja, aki ezt gondolja, nagy hibát követ el. Van más kiváló támadó is: Higuain, Di Maria és Aguero, és így tovább. A csapatban nem csak Messi játszik egyedül, de Messi egy olyan játékos, aki meghatározó lehet minden mérkőzésen. Argentína szervezetten futballozik, és ezt be is bizonyították itt a világbajnokságon.”

Az Argentína–Németország világbajnoki döntő magyar idő szerint este kilenc órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!