2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Sport

Letette az olimpiai esküt a magyar csapat

Letették az olimpiai esküt a szocsi téli játékokra utazó magyar sportolók. Az orosz városban jelen állás szerint tizenhat versenyző képviseli a magyar színeket. A Magyar Olimpiai Bizottság sportszerű és tiszta versenyzést vár a csapattól a február 7-én kezdődő sorozaton.

Tizenhat magyar sportoló már biztosan ott lehet Szocsiban. A Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlése egyhangúlag elfogadta az olimpiai csapat kijelölését, majd az ötkarikás játékokra utazó sportolók – az olimpiai ezüstérmes jégtáncos, Regőczy Krisztina vezetésével – fogadalmat tettek.

Borkai Zsolt, a MOB elnöke sportszerű versenyzést vár a magyar csapattól. „A Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként szeretnék köszönetet mondani a kormánynak. Annak a kormánynak, amely soha ekkora támogatást nem adott a magyar sportnak, és, hála Istennek, két téli sportág is benne van ebben a támogatásban. Mint ismeretes, az egyik a jégkorong, a másik a korcsolya. Én érzem és tapasztalom a támogatást az emberek részéről, amely sikerre buzdítja a magyar csapatot Szocsiban. Természetesen várjuk azt, hogy az olimpiai csapat eredményes és sportszerű versenyzéssel vívja ki a magyar emberek elismerését” – fogalmazott.

Simicskó István a sportszerű versenyzés mellett arra kérte az olimpikonokat, hogy szívvel-lélekkel küzdjenek Szocsiban. „Azt várjuk el, nyilván mindenki: az edzőik, a MOB vezetői, a sportvilágot szerető magyar közönség, hogy önök minél jobban teljesítsenek. Esküjükben megfogadták, hogy a legjobbat kihozzák önmagukból. Én ehhez kívánok önöknek sérülésmentes versenyzést; azt kívánom önöknek, hogy eszes lélekkel küzdjenek, okosan, és mindig nagy lélekkel és nagy szívvel” – mondta a sportállamtitkár.

Az alpesi síelő Miklós Edit a pontszerzés reményében utazik Szocsiba. „Megpróbálok mindent kiadni magamból, ez az év legfontosabb versenye. Úgy érzem, a formám akkorra a legjobb lesz, jól tudtuk ezt behatárolni” – nyilatkozta.

A szocsi téli olimpiai játékok február 7-én kezdődnek Oroszországban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!