2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Sport

Letarolják az arab államok az európai futballpiacot + videó

A tömeges migráció és a terror mellett már a focin keresztül is veszélyezteti az európai identitást az iszlám. A tehetős arab államokba igazoló focistáknak megtiltják, hogy keresztet vessenek,, az európai klubokba igazoló arab játékosok miatt pedig a klubok hajlandóak a keresztény jelképeket elvetni.

  • Letarolják az arab államok az európai futballpiacot + videó

Szakértők szerint egyre több jele van annak, hogy az iszlám a sporton keresztül is terjeszkedik Európában. Egy híradónknak nyilatkozó olasz újságíró példaként azt hozta fel, hogy a szaudiak a német labdarúgó edző, Beckenbauer és egy olasz focista halálakor sem voltak hajlandóak a kért 1 perces gyászt betartani.

Most az arabok, különösen a szaúdiak megpróbálják egy kicsit gyarmatosítani a sport világát, és igyekeznek minél több dologra rányomni a bélyegüket: például eseményekre vagy klubokra. A legfrissebb hír, hogy egy arab alap érdeklődik a Roma megvásárlása iránt. A Roma, annak a városnak a csapata, ahol a Vatikán székhelye is található, ami veszélyekkel járhat- nyilatkozta a Hír TV-nek Alessandro Castellani.

A legnagyobb olasz kormánypárt brüsszeli képviselője szerint a veszély jóval nagyobb annál, mint gondoljuk. Szerinte az európai hagyományok kiirtásának vagyunk tanúi a focin keresztül. Konkrét eseteket említ ahol szerinte Európa nem tesz semmit a jelenség ellen.

Emlékezzünk, amikor a Real Madrid, Európa legarisztokratikusabb klubja feláldozta a címerében lévő keresztet a Szaúd-Arábiában megrendezett Szuperkupáért cserébe. Vagy Ronaldóra, aki minden gól után keresztet vettet - amit megtiltottak. Vagy Neymar istenkáromlással való megvádolása, mert amint arab földre lépett, egy feszülettel díszített nyakláncot mert viselni. „Megvehetjük az értékeiteket, mert a ti értékeitek kevesebbet érnek, mint a mieink.” Ezt az üzenetet akarják átadni az iszlám nagyhatalmak. És hogyan reagál erre Európa? Egyetért velük -jelentette ki Nicola Procaccini, EP-képviselő, Olaszország Fivérei, jobboldali képviselő videó üzenetében.

Izrael római követségének egyik tisztviselője szerint megnyugtató, hogy vannak olyan országok, ahol ez a hatás nem érződik.

Nagyon fontos számunkra, hogy Magyarországon folytathattuk a nemzetközi szereplést, amely egy biztonságos ország- nyilatkozta Raphael Singer. Hozzátette: fontos számukra, hogy megmutathassák, az izraeli sport és élet megy tovább és túl fog lépni a gázai konfliktus miatt kialakult stresszen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!