2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Sport

Legendás labdarúgót és orvosprofesszort tüntettek ki

Az emberi méltóságért kitüntetést adományozta Fenyvesi Máté volt válogatott labdarúgónak és Pénzes István professzornak az Emberi Méltóság Tanácsa. Fenyvesi Máté csereként többször is játszott az Aranycsapatban Pénzes István pedig a legendás csapat több tagját is kezelte. A sportállamtitkár tavaly, Puskás Ferenc születésének 90. évfordulóján hirdette meg az Aranycsapat emlékévet.

  • Legendás labdarúgót és orvosprofesszort tüntettek ki

Fenyvesi Máté gólja az 1965-ös Juventus–Ferencváros mérkőzésen azóta már legendássá vált. A Fradi Fenyvesi góljával 1–0-ra nyerte a találkozót. A labdarúgó 1968-as visszavonulásáig 76-szor szerepelt a válogatottban, így az Aranycsapatban is.

„A sportért felelős államtitkár egy másik időpontot, Puskás Ferenc születésének 90. évfordulóját választotta az Aranycsapat emlékév meghirdetésének” – ismertette Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke a csütörtöki eseményen.

Az emlékév alkalmából az Emberi Méltóság Tanácsa adományozott kitüntetést Fenyvesi Máté számára. Szintén kitüntetést vehetett át Pénzes István orvos, aki az Aranycsapat több játékosát is kezelte és a mai napig aktív, több egykori sportolót is kezel.

„Olyan emberek mellett tudtam felnőni, akiktől azt láttam, hogy nincs fáradtság; a betegért mindent meg kell adni. Ebben éltem és ezt tettem egész életemen keresztül. És még ma is, mert éppen ugye ma is vannak betegeim, itt van a Wichmann Tamás, ma volt nálam éppen a Friedmanszky Zoli bácsi” – fogalmazott az átadó ünnepségen Pénzes István.

Az Aranycsapat emlékév az új Puskás Ferenc Stadion 2019-es felavatásáig tart majd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!