2021. 09. 17. Péntek Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 22:00

Sport

Lázár János: Elindult a magyar tenisz megújulási folyamata

Lázár János, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) júliusban megválasztott elnöke szerint a szükséges konszolidáció után elindult az a megújulási folyamat is, amely remélhetőleg megalapozhatja a sportág sikeres jövőjét Magyarországon.

"A napokban egy új sportszakmai koncepció irányelveit készítjük elő, amelyről a keddi ülésén dönt az elnökség. Markovits László szakmai alelnök koordinálásával ezen a téren is nagyon komoly előkészítő munkán vagyunk túl, ennek eredményeként elindulhat a konkrét szakmai programok kidolgozása a bizottságok és az MTSZ-iroda közreműködésével" - mondta az MTI-nek Lázár János. Hozzátette, a folyamat az év végéig lezajlik, és 2021-ben már konkrét programok, valamint egy megerősített szakmai struktúra mellett tud folytatódni a szövetség munkája a megújulás érdekében.

"A megválasztásunkat követő két hónapban öt elnökségi ülést tartottunk, amelyeken 33 határozatot hoztunk, lezajlott egy közgyűlés, illetve számos négyszemközti és csoportos egyeztetés is. A tapasztalatok alapján mondhatom, hogy egy rendkívül erős csapatként tud együttműködni az elnökség"

- nyilatkozott.

Az MTSZ elnöke kiemelte, az átláthatóság jegyében a klubokkal elindult egy nagyon aktív kommunikáció, és valamennyi elnökségi határozatot közzétettek a szövetség hivatalos kommunikációs felületein is.

"Szeptember 15-én felállt 12 bizottság, amelyek el is kezdtek tevékenykedni. Több mint hatvan személyt vontunk be a munkába, így az eredeti szándékunknak megfelelően a tenisztársadalom minél szélesebb köre ki tudja venni a részét a döntésekből, illetve azok előkészítéséből. A bizottságokba való jelentkezésre nyílt felhívás formájában is lehetőséget biztosítottunk, a tagok többsége pedig ebben a formában kapott lehetőséget" - mondta Lázár János. Beszámolt arról, hogy ezeknek a döntéseknek a következtében olyan új bizottságok kezdték meg munkájukat, mint például a sportolói, a női, a gyerektenisz, a vidéki, a fogyatékos sport, vagy éppen az infrastruktúra bizottság.

Az MTSZ elnöke hangsúlyozta,

az egyik legfontosabb aktuális történés, hogy a magyar kormány által biztosított konszolidációs forrásoknak köszönhetően elindulhatott a korábbi, többéves adósságok rendezése, a folyamat során pedig a klubok, az eredményes utánpótlás-sportolók és a felnőtt élsportolók élveznek prioritást. Kiemelte, az ő elmaradt járandóságaik lettek és lesznek elsőként kifizetve.

Lázár János szót ejtett a legnagyobb hazai sztárok, így Babos Tímea, Balázs Attila, valamint Fucsovics Márton legutóbbi szerepléseiről is.

"Természetesen ezeket a sikereket az új vezetés nem a saját maga érdemének tekinti, de mindez nagy erőt ad a megújuláshoz és komoly hitet nyújthat a fiatal magyar teniszezőknek, függetlenül attól, hogy a korábbi évek miatt nagyon mélyre került a sportág hátországa, a tömegbázis, a szakemberek és a klubok helyzete"

- közölte a szövetség első embere.

Lázár János azt mondta, az előző szövetségi vezetés alatt történtek kivizsgálása továbbra is zajlik, a hatóságok végzik a munkájukat.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Leverkuseni vereséggel kezdte a Ferencváros a csoportkört

A magyar bajnoki címvédő a csoportkör második fordulójában, szeptember 30-án a spanyol Betist fogadja. 2021. szeptember 16.

Törölték az idei vívó Európa-bajnokságot

Döntés született arról is, hogy a 2022-es felnőtt Eb-t a törökországi Antalyában rendezik. 2021. szeptember 15.

Négy új örökös bajnok a kajak-kenu szövetség dicsőségfalán

A címet az érdemli ki, aki legalább öt világbajnoki címet szerez és/vagy olimpiai/paralimpiai aranyérmes lesz. 2021. szeptember 13.

Legfrisebb híreink

Fricz Tamás:

Fricz Tamás kutatási tanácsadó, Alapjogokért Központ

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!