2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Sport

Félmillió a legszebb magyar ipponért

Két érem és két pontszerző hely a minimum elvárása a Magyar Cselgáncs Szövetségnek a hazai versenyzőktől a jövő héten kezdődő budapesti Európa-bajnokságon. A kormány 180 millió forinttal támogatta a kontinenstornát, melyen 42 ország 410 sportolója indul. A legszebb magyar ipponért különdíj jár majd.

Dzsúdóünnepre készül a Magyar Cselgáncs Szövetség a Papp László Budapest Sportarénában. Magyarország 32 év után rendez ismét Európa-bajnokságot, amelyre 42 ország 410 sportolóját várják. A kormány 180 millió forinttal támogatta a jövő csütörtökön kezdődő versenyt, az MJSZ pedig várhatóan 1 milliárd forintos sportágfejlesztési támogatást kap júniusban. Magyarországot 9-9 férfi és női sportoló képviseli, mindössze három kategóriában nem szerepel majd hazai versenyző.

„Végre van egy olyan Európa-bajnokság, ami itthon van. Nagy közönség előtt dzsúdózhatunk. Ez nagyon nagy dolog szerintem a többi versenyzőnek is. Én mindent megteszek, amit tudok, és nyilván azért szeretnék egy érmet” – jelentette ki Bor Barna Vb- és EB-ezüstérmes cselgáncsozó.



A háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós újnak számít a 73 kg-os súlycsoportban, ezért beérné egy bronzéremmel is, főleg ha testvére, Attila így előtte végezhetne a dobogón.

„Már döntőztem hatszor Eb-n, voltam ötödik is, de bronzérmem még nincs. Úgyhogy ha egy hazai rendezésű Eb-n tudnék bronzérmet szerezni, annak már nagyon örülnék. Bár ennek ellenére olyan nagyon nagy követelményt nem állítok magamnak. Úgy vagyok vele, hogy kell egy kis idő, hogy tényleg teljes erőmmel be tudjak erősödni a 73 kg-ba” – közölte Ungvári Miklós

A londoni olimpián sérülten is hősiesen küzdő Joó Abigél harmadszor lehet Európa-bajnok. A 78 kg-os versenyző elmondása szerint nehezen viseli az esélyesség terhét, ezért minden meccsét szeretné idő előtt megnyerni.

„Én mindig törekszem az ipponra. Ez van, amikor nem is jó taktika nálam. Hogyha kisebb ponttal vezetek, akkor is inkább el akarom dobni a legnagyobb ponttal – ugye ipponnal –, hogy vége legyen a meccsnek” – mondta Joó Abigél.

A leglátványosabb ippont produkáló versenyző 500 ezer forintos különdíjban részesül az EB-n.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!