2020. május 25.,
hétfő, Orbán napja

Könnyeivel küszködve jelentette be visszavonulását Nagy László

2019. május 10., péntek 21:05

A fontos bejelentések napja volt a mai a Telekom Veszprém kézilabda csapatánál. A névadó támogatóval három évvel hosszabbított a klub, de immáron az is hivatalos, hogy a szezon végén befejezi aktív pályafutását Nagy László. A világklasszis játékos napjai 30 éve az edzésekről és a mérkőzésekről, tornákról szólnak. 22 éves, nagyon eredményes pályafutás végére tesz pontot a bajnoki döntő és a Final Four után.

Tehetséges kosarasnak tartották, de világklasszis kézilabdázó lett belőle. 19 éves koráig játszott Szegeden, majd 12 idényt húzott le a Barcelona csapatában, amellyel kétszer nyert Bajnokok Ligáját, egyszer EHF-kupát, négyszer lett spanyol bajnok, és ugyanennyiszer Király Kupa győztes. Hazaigazolása után a Veszprém csapatát erősítve immáron ötszörös magyar bajnok, és ötszörös kupagyőztes, remélhetően a veszprémiekkel is sikerül megnyernie a Bajnokok Ligáját.

A szezon végén visszavonuló Nagy Lászlót háromszor választották a világ legjobbjának, idehaza pedig négyszer lett az év játékosa. Nagy László aktív pályafutása befejezése után a Telekom Veszprém sportigazgatója lesz.

 

Hír Tv