2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Sport

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

A magyar bajnoki címvédő Ferencváros 2-0-ra nyert az ír Shamrock Rovers vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga-selejtező második fordulós párharcának csütörtöki visszavágóján, így kettős győzelemmel, 6-0-s összesítéssel továbbjutott.

  • Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

A fővárosi zöld-fehérek első gólját Kristoffer Zachariassen szerezte a dublini meccs 31. percében, a végeredményt pedig Samy Mmaee állította be a 90. percben.

A Ferencváros a következő körben a Hamrun Spartans együttesével játszik majd, miután a máltaiak kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel búcsúztatták a georgiai Dinamo Tbiliszit.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó:

Shamrock Rovers (ír)-Ferencváros 0-2 (0-1)

------------------------------------------

Dublin, v: Tomasz Musial (lengyel)

gólszerzők: Zachariassen (31.), S. Mmaee (90.)

sárga lap: Sigér (3.), Varga B. (50.)

Továbbjutott: a Ferencváros kettős győzelemmel, 6-0-s összesítéssel.

Shamrock:

---------

Pöhls - Cleary, Lopes, Hoare (Finn, 71.) - Gannon, Noonan (Burt, 63.), Poom, O'Neill (Watts, a szünetben), Cruise - Burke (Razi, 63.), Kenny (Greene, 63.)

Ferencváros:

------------

Dibusz - Makreckis, S. Mmaee, Cissé (Knoester, 66.), Ramírez (Pászka, a szünetben) - Sigér (Esiti, a szünetben), Ben Romdan - Traoré (Owusu, a szünetben), Zachariassen, Marquinhos - Varga B. (Lisztes, 66.)

Nagy lendülettel kezdte az összecsapást a hazai csapat, amely az első negyedórában kapufát is rúgott, valamint Dibusznak gyakorlatilag egy percen belül két alkalommal is nagyot kellett védenie. A döcögősebb kezdés után megnyugodtak a Ferencváros játékosai, rendezték a sorokat és veszélyesebben kezdtek futballozni, ennek pedig a 31. percben meg is lett az eredménye: egy szépen felépített és végigjátszott akció végén Varga Barnabás hozta helyzetbe Zachariassent, aki nem hibázott. Ezután a szünetig javarészt a mezőnyben folyt a játék, de ebben is inkább a vendégcsapat volt fölényben.

Fordulás után némileg edzőmeccs-jelleget kezdett ölteni a találkozó, a vezetőedzők cserékkel próbáltak frissíteni, de a továbbjutás kérdése gyakorlatilag eldőlt, így igazán nagy izgalmakat nem tartogatott a meccs második félideje. A Shamrock a hajrában letámadással próbálkozott, de nem tudta kizökkenteni a higgadtan futballozó ferencvárosiakat, akik aztán a lefújás előtti percekben még végigvittek egy akciót, melynek végén Mmaee volt eredményes.

Az FTC jövő csütörtökön idegenben kezdi a harmadik fordulós párharcát, majd egy héttel később a Groupama Arénában fogadja a máltai riválist.

 

 

Borítókép: Harry Murphy/GettyImages

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!