2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

Sport

Kétgólos előnyben az Inter a Milan ellen a BL-ben

Az Internazionale 2-0-ra nyert városi riválisa, az AC Milan vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntős párharcának szerdai első felvonásán.

  • Kétgólos előnyben az Inter a Milan ellen a BL-ben

A két együttes most találkozott 236. alkalommal - a BL-ben ötödször - és az Inter 88. alkalommal győzött, a legrangosabb európai kupasorozatban ugyanakkor két-két döntetlen és vereség után először tudott ellenfele fölé kerekedni.

A párharc visszavágóját jövő kedden újra a San Siróban rendezik.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés:

AC Milan (olasz)-Internazionale (olasz) 0-2 (0-2)

-------------------------------------------------

Milánó, v.: Jesús Gil Manzano (spanyol)

gólszerzők: Dzeko (8.), Mhitarjan (11.)

sárga lap: Krunic (45+1.), Tomori (64.), illetve Mhitarjan (45+1.)

AC Milan:

---------

Maignan - Calabria (Kalulu, 82.), Kjaer (Thiaw, 59.), Tomori, Hernandez - Krunic, Tonali, Bennacer (Messias, 18.) - Saelemaekers (Origi, 59.), Giroud, Díaz (Pobega, 82.)

Internazionale:

---------------

Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu (Gagliardini, 78.), Mhitarjan (Brozovic, 62.), Dimarco (de Vrij, 70.) - Martínez (Correa, 78.), Dzeko (Lukaku, 70.)

I. félidő:

----------

8. perc: Calhanoglu bal oldali szögleténél Dzeko megelőzte a védőjét és ellenfele mögül lábbal kinyúlva, bal belsővel nagy erővel, hét méterről a rövid felső sarokba lőtt (0-1).

11. perc: Mhitarjan Dimarco beadására remekül érkezett középen a tizenhatos előterében, az átvétellel két Milan-védő között berobbant a büntetőterületre, majd 11 méterről magasan középre lőtt (0-2).

A mérkőzést a Milan- és az Inter-szurkolók egész stadionos élőképe vezette fel, amely után a vendégek szinte sokkolták a hazaiakat: előbb Dzeko, majd Mhitarjan is gólt szerzett, az első negyedóra végén pedig Calhanoglu hatalmas bombája csattant a kapufán. Az Internazionale uralta a találkozót, a Milan harminc perc elteltével jutott el először a riválisa kapujához, de nagy helyzetet nem tudott kialakítani.

Az első találatot szerző Dzeko a BL-elődöntők történetének második legidősebb gólszerzője lett Ryan Giggs mögött azzal, hogy 37 évesen és 54 naposan betalált.

A fordulás után próbált nagyobb sebességi fokozatra kapcsolni a hazai csapat, de Dzeko révén megint az Inter került gólhelyzetbe. Fél órával a vége előtt szerkezetet váltott Stefano Pioli együttese, amely Tonali révén kapufáig is eljutott, de a vendégek magabiztosan őrizték meg kétgólos előnyüket a lefújásig.

Borítókép: Piero Cruciatti/Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

A magyar jégkorong-válogatott remek játékkal, 6-2-re győzte le a dél-koreai csapatot a bolzanói divízió I/A-világbajnokság keddi játéknapján, így két forduló után százszázalékos.
Nyertese lehet Szoboszlai Dominik az új főnök érkezésének

Nyertese lehet Szoboszlai Dominik az új főnök érkezésének

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Feyenoordot irányító holland Arne Slot lesz Jürgen Klopp utódja a Liverpool vezetőedzői posztján. A Ferencváros és a DVTK korábbi holland labdarúgója, a visszavonulása uán ugyancsak edzőnek állt Julian Jenner jól ismeri Slotot, és elmondta, szerinte Szoboszlai Dominik mire számíthat az edzőváltás után.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!