2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Sport

Jubileumi Konzul Kupa Hargitafürdőn

A hideg idő ellenére több százan vettek részt a jubileumi, tizedik Konzul Kupán szombaton az erdélyi Hargitafürdőn.

  • Jubileumi Konzul Kupa Hargitafürdőn

A magyar kormánynak nagyon fontos, hogy támogassa a téli sportokat Székelyföldön, legyen az jégkorong, sí vagy korcsolya - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az MTI-nek, miután megnyitották a Magyarország csíkszeredai főkonzulátusa és partnerei által szervezett X. Konzul Kupa síversenyt.

A biatlonpályánál tartott nyitóünnepségen Potápi Árpád János rámutatott: a "nemzeti összetartozás egyik fontos színtere a sport". Emlékeztetett, hogy az elmúlt években a magyar kormány és a magyarság Kárpát-medence-szerte sokat tett azért, hogy a nemzeti összetartozás érzését, élményét megerősítse.

Fontos közös eredménynek nevezte, hogy a magyar versenyzők magyar és román színekben is, akár szerb, szlovák színekben, "de magyar szívvel" ott vannak a világversenyeken, a bajnokságokon. Örömét fejezte ki, hogy sok a gyerek résztvevő, akikből a jövőben akár olimpiai bajnokok is lehetnek - fogalmazott.

"Szeretjük a sportot, ha mínusz 20 fok is van" - mondta Novák Károly Eduárd romániai sportminiszter a szombat reggel Csíkszeredában mért értékre utalva. Emlékeztetett, hogy Tófalvi Éva sílövő Hargitafürdőről indult, így példakép az itteni gyerekek számára, hogy ők is lehetnek bajnokok.

A versenyzőket Gyurta Dániel úszó olimpiai bajnok is üdvözölte, örömének adva hangot, hogy sok gyereket, fiatalt lát, akik tovább viszik a sportmozgalmat.

Tóth László csíkszeredai főkonzul kijelentette: a sport nemcsak megerősíti az ember karakterét, építi a lelkét, de a közösen megélt sport a közösséget is építi. "Ez a közösség, bár sokan vitatják létét és tagadják megnevezését, él, erős és határozott karakterrel és identitással rendelkezik" - fogalmazott.

A főkonzul az MTI-nek elmondta: a hargitafürdői verseny célja megmutatni, milyen nagy beágyazottsága van a téli sportoknak Székelyföldön, valamint lehetőséget biztosítani a székelyföldi síklubokba járó gyerekeknek a versenyzésre. Hargitafürdő kiváló helyszín erre, biatlonpálya és több lesiklópálya is van - mondta.

Úgy értékelte, nagyon sikeres volt az idei rendezvény, a több száz résztvevő szép időben, nagyon jó minőségű pályán versenyzett.

A rendezvényen több székelyföldi sportoló, Miklós Edit, Tófalvi Éva, Bónis Attila és Bónis Annamária is jelen volt. Ők adták át a díjakat a versenyző gyerekeknek.

A nemzetpolitikai államtitkárság által évről évre támogatott Konzul Kupán idén sífutó és műlesikló versenyt szerveztek. A lesikló számban 13 korcsoportban mintegy 180, a sífutó verseny kilenc korcsoportjába 150 versenyző nevezett be.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar – Így készülnek sportolóink a párizsi olimpiára + videó

Radar – Így készülnek sportolóink a párizsi olimpiára + videó

Folyatjuk IRÁNY PÁRIZS! című rovatunkat, amelyben a párizsi olimpiára készülő magyar sportolókat igyekszünk bemutatni. Pici sérüléssel bajlódik, de ez sem zavarja abban, hogy Párizsból is aranyéremmel jöjjön haza. Szilágyi Áronnal a korábbi és leendő sikerekről is beszélgetett Rizmayer Mihály.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!