2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sport

Jönnek Európa legjobb műkorcsolyázói és jégtáncosai

Tíz év után újra Budapest ad otthont a műkorcsolya- és jégtánc-Európa-bajnokságnak, január 13-a és 19-e között. A szervezők harminchat ország mintegy 180 versenyzőjét várják a kontinenstornára, amelynek ezúttal a SYMA csarnok ad otthont.

Hetedszerre látogatnak Budapestre Európa legjobb műkorcsolyázói és jégtáncosai. A januári Európa-bajnokság lesz az utolsó nagy verseny a február 7-én kezdődő szocsi téli olimpia előtt.

– Újra Magyarországon van a legrangosabb eseménye a Szocsi olimpia előtti időszaknak, mondhatnánk ez lesz a megnyitó – mondta a MOKSZ ügyvezető igazgatója. – Európa nemzetei itt lesznek a legrangosabb versenyzőikkel, és ha azt mondjuk, hogy a nemzetközi szövetségnek kétharmad nemzete az Európában van, akkor a legjobbakat láthatjuk majd Budapesten az Európa-bajnokság alatt – tette hozzá Sallak György.

A hazai rendezésű kontinenstornákon a korábbi években háromszor is nyert magyar versenyző: legutóbb 2004-ben Sebestyén Júlia. A jövő évi Eb-n biztosan ott lesz a férfi műkorcsolyázók mezőnyében Forgó Kristóf, míg a jégtáncosoknál Turóczi Dóra és Major Balázs.

– Ha az elmúlt esztendők tendenciáját nézzük, jégtáncban meg tudtuk tartani a szereplésünket, és hosszú idő után a férfi mezőnyben is tudunk indulni, akkor ez már eredmény. Azon vagyunk, hogy az elkövetkező időszakokban még több kategóriában tudjunk indítani versenyzőket – mondta Bálint Csaba, a MOKSZ pontozásos sportágak ágazatigazgatója.

A január 13-án kezdődő budapesti Európa-bajnokság megnyitó ünnepségén jégre korcsolyázik a 2004-ben aranyérmet nyert Sebestyén Júlia is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a jobb csapat győzött, de mindenki büszke lehet a magyar női kézilabda-válogatott játékosaira a címvédő és világbajnok, házigazda franciáktól elszenvedett 31-28-as vereség után, a párizsi olimpia nyitófordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!