2020. szeptember 21.,
hétfő, Máté, Mirella napja

Jelentős támogatást kapnak a technikai sportok

2014. november 28., péntek 21:50

2015-ben is jelentős összeggel támogatja a kormány a technikai sportokat. A Nagy Futamra és a Túraautó-vb-re félmilliárd, a 2010 után ismét megrendezésre kerülő Red Bull Air Race-re pedig majdnem 2 milliárd forint jut majd.

Az idei Nagy Futamon, Budapest belvárosában David Coulthard és Daniel Ricciardo a földön, Besenyei Péter pedig a levegőben bizonyított. Erre és a túraautó-vb-re 600 millió forintos támogatást adott a kormány 2014-ben, jövőre pedig félmilliárd jut a rendezvényekre. „A kormány filozófiájához tartozik, hogy támogatja a sporteseményeket és igyekszik minél több nemzetközi sporteseményt idehozni Magyarországra, az ország turisztikai növeléséhez járul hozzá egy-egy ilyen rendezvény” – mondta Kurucz Éva kormányszóvivő.

A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a Hír TV-nek azt mondta: a tanulmányok is megerősítik, hogy megtérülnek ezek a befektetések. „Ez lesz a harmadik Nagy Futam, amit a Hungaroring Sport Zrt. megrendez a belvárosban. Azt tudom mondani, hogy a tavalyi Nagy Futamon több mint 400 ezer néző volt a belvárosban, ennek nagy része külföldi turista, aki itthon költi el, nálunk költi el a forintokat, és azt gondolom, hogy nem kérdés, hogy ez ilyen szinten megtérülő beruházás vagy nem” – közölte Gyulay Zsolt.

2010 után jövőre ismét megrendezik Budapesten a Red Bull Air Race műrepülő-világkupát is. Erre 6 millió eurót, azaz nagyjából 1,8 milliárd forintot szán a kormány. „19,7 milliárd forinttal járul majd hozzá az ország piaci alapon számított GDP-jéhez, 13,1 milliárd adóbevételt termel, és majd hétezer főnek jelent munkát, és akkor arról még nem beszéltünk gyakorlatilag, hogy ugye a Red Bull Air Race-en három napon keresztül több millió néző a Világon Budapestet látja” – hangsúlyozta ki a Gyulay.

A zrt. elnöke kiemelt eseménynek tartja a 2015-ös Forma–1-es Magyar Nagydíjat is, amit 30. alkalommal rendeznek meg Mogyoródon: a magyar vendégek arányának növelése érdekében 5000 darab 9990 forintos kedvezményes diákjegyet bocsájtanak ki.

Forrás: Hír TV