2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:10

Sport

Ismét Budapestre érkezik a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár meghívására ismét Budapestre érkezik Lord Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke, hogy részt vegyen az államtitkárság és a Nemzeti Sportügynökség idei második sportdiplomáciai konferenciáján.

  • Ismét Budapestre érkezik a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke

A brit sportdiplomata először látogat Magyarországra a nagy sikerű nyári atlétikai világbajnokság óta. A vb-t a helyszínen több mint 400 ezren látták, míg világszerte több mint egymilliárdan követték figyelemmel. A hazai szervezőknek köszönhetően több újítást is hozott az esemény után, amely a WA elnöke elmondta, hogy a magyar rendezőknek sikerült új szintre emelniük a világbajnokságot.

Coe pénteken először részt vesz a sportért felelős államtitkárság, valamint háttérszervezete, a Nemzeti Sportügynökség által szervezett A nemzetközi sportesemények és a sportdiplomácia kapcsolata című konferenciáján, ahol a nemzetközi sportesemény piac aktuális trendjeivel kapcsolatban osztja meg gondolatait a résztvevőkkel. A konferenciát a sportot is felügyelő tárca vezetője, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter nyitja meg.

"Önmagában óriási siker, hogy Lord Sebastian Coe elfogadta meghívásunkat hazánkba. A konferencia egyik központi témája lesz, hogy a hazai sporteseményeknek milyen további hozzáadott értéke lehet hosszú távon, erre még tudatosabban szeretnénk készülni a jövőben. Biztos vagyok benne, hogy elnök úr, aki a londoni olimpia szervezőcsapatát is vezette, értékes tapasztalatokat fog velünk megosztani ezzel kapcsolatban" - hangsúlyozta Schmidt Ádám.

A konferencia után Sebastian Coe ellátogat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemre, ahol egy ünnepség keretében az intézmény díszdoktorává avatják. A nap programját az atlétikai világbajnokság gálavacsorája zárja, ahol Schmidt Ádámmal, az esemény kormánybiztosával, a szervezőbizottság társelnökeivel: Fürjes Balázzsal, a NOB nemrég megválasztott állandó tagjával és Gyulai Miklóssal, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökével, valamint Németh Balázzsal, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatójával közösen köszöntik a világbajnokság szervezésében részt vett munkatársakat.

Látogatása során Sebastian Coe több tárgyalást is folytat majd a hazai sportélet vezetőivel az atlétika hazai és nemzetközi helyzetéről és a további együttműködési lehetőségekről.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

Győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában, így a szombati záró játéknapon dől el a feljutás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!