2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Sport

Ingebrigtsen megdöntötte a 2000 méter világcsúcsát

Jakob Ingebrigtsen világcsúccsal nyerte pénteken a 2000 méteres síkfutást az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat brüsszeli állomásán.

  • Ingebrigtsen megdöntötte a 2000 méter világcsúcsát

A norvég atléta 4:43.13 perccel ért célba - három iramfutó felvezetésével -, ezzel Hisam el-Gerúzs 24 éves, 4:44.79 perces rekordját adta át a múltnak. A legendás marokkói középtávfutó 1999. szeptember 7-én, Berlinben érte el azt az időt, melyet mostanáig nem sikerült megjavítani.

Ingebrigtsen, aki a budapesti vb-n 5000 méteren győzött, 1500-on második lett, két mérföldön, illetve fedett pályán 1500 méteren már világcsúcstartó volt.

Az esélyeknek megfelelőn magabiztosan nyerte a rúdugrást Armand Duplantis, aki a budapesti vb után a belgiumi viadalon is 6,10-zel győzött. Tavaly ugyanezen a viadalon kikapott a svéd klasszis, már csak ezért is motiváltan versenyzett. A végén 6,23-on is próbálkozott, de saját világcsúcsa megdöntése nem jött össze neki, bár az utolsó kísérlete biztató volt.

A nőknél az ötszörös olimpiai bajnok jamaicai Elaine Thompson-Herah sima győzelmet aratott 100 méteren, akárcsak honfitársa, a Budapesten világbajnok Shericka Jackson 200-on. A holland Femke Bol - aki a magyar fővárosban ugyancsak győzött - megőrizte veretlenségét 400 gáton a Gyémánt Ligában. Gerelyhajításban az idei év legjobbjával, 67,38 méterrel győzött a két hete szintén vb-aranyérmes Kitagucsi Haruka.

A Gyémánt Liga fináléját jövő hétvégén rendezik Eugene-ben.

BORÍTÓKÉP: Jakob Ingebrigtsen Facebook-oldala

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!