2024. 09. 09. Hétfő Ádám napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Sport

Így reagált Hámori Luca a tényre, hogy egy férfival kell bokszolnia + videó

Immár biztos, hogy 66 kilogrammos ökölvívónk, Hámori Luca az augusztus 3-i negyeddöntőben az algériai Imane Khelif ellen lép ringbe, aki biológiailag férfi.

  • Így reagált Hámori Luca a tényre, hogy egy férfival kell bokszolnia + videó

Az edzőteremben szinte csak fiúkkal kesztyűzöm. Vannak lányok is, de ők fiatalabbak nálam. Igazából úgy nőttem fel, hogy az elmúlt 10-12 évben fiúkkal kesztyűztem – hangsúlyozta Hámori Luca, majd hozzátette:

Most elindult ez a hír, hogy ő esetleg fiú lehet. Két évvel ezelőtt el is tiltották a világbajnokságon, amin nem igazán lepődtem meg, mert kinézetre és alkatra is nagyon fiús. De ha valaki a földön megengedte neki, hogy itt legyen, akkor valahogy be lett bizonyítva, hogy ő lány. Engem ez most nem érdekel. Így még nagyobb lesz a magabiztosságom, ha sikerül őt legyőznöm.

Mindent megteszek majd a győzelemért, hiszen az érem lesz a cél, amiért idejöttem – mondta az ökölvívó, aki végezetül elárulta, hogy az algériai Imane Khelif ellen is lendületes boksszal szeretné meglepni ellenfelét.

A teljes cikket az Origo.hu-n olvashatják. 

A sportolónő az M4-nek is nyilatkozott:

Imane Kheli korábbi meccséről ITT írtunk. 

Fotó: A győztes Hámori Anna Luca (piros) és az ausztrál Marissa Williamson a női ökölvívók 66 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián az Észak-párizsi Arénában 2024. augusztus 1-jén. MTI/Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!