2024. 10. 12. Szombat Miksa napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Sport

Így értékelte Dibusz és Sallai a hollandok elleni döntetlent + videó

Dibusz Dénes és Sallai Roland szerint is a reálisan kell kezelni a hollandok ellen 1-1-gyel végződött találkozót a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában, és hétfőn a bosnyákokkal szemben is meg kell tartaniuk a pénteken mutatott csapategységet.

  • Így értékelte Dibusz és Sallai a hollandok elleni döntetlent + videó

Dibusz szerint mindenki beletette a maximumot a mérkőzésbe, fegyelmezett és zárt védekezést nyújtottak, pedig többen is problémákkal küzdenek. A közvetett szabadrúgásról elmondta, hogy a csapatkapitány Szoboszlai Dominikkel találták ki azt a kirúgási figurát, amellyel meg akarták lepni a hollandokat, ez első próbálkozásra sikerült, másodikra viszont nem.

"A másodiknál kérdeztem tőle, hogy mi legyen, azt mondta, legyen ugyanaz. Leraktam a labdát, majd megváltoztatta magában ezt a döntést, mivel látta, hogy nem támadják le, bár nyilván nem tudták volna letámadni, mivel nem volt játékban a labda. Sajnos itt hozott egy rossz döntést" - mondta a vegyes zónában a ferencvárosi hálóőr, aki azt is elárulta, a szabadrúgásnál a sorfalból senkinek sem szabadott szétugrania, ugyanakkor azt is kiemelte, egy ilyen szituációt az ellenfél sem gyakorol, tehát a hollandok is rögtönöztek a pályán, amiből végül nem született gól.

A 33 esztendős kapus szerint mindenképpen pozitívum, hogy a németek elleni ötgólos vereséget követően ennyire egységesen, önfeláldozóan és fókuszáltan tudtak játszani, gyakorlatilag 85 percen keresztül védekeztek, és próbáltak visszatérni ahhoz a játékhoz, amely tavaly jellemezte a csapatot.

"Helyén kell kezelnünk magunkat és azt, hogy mire képes ez a csapat reálisan, és milyen játékkal tudunk eredményt elérni. Azt gondolom, ez most működött" - hangsúlyozta Dibusz, majd hozzátette, az első félidőben többször tudtak kontratámadást indítani, és a jó védekezésük miatt a hollandoknak szinte az egész mérkőzésen nem alakult ki komolyabb helyzetük.

Úgy vélte, a hollandok elleni döntetlenből még nem lehet arra következtetni, hogy hétfőn majd Boszniában is könnyedén "lehozzák a meccset", mivel az sem lesz könnyebb, ugyanis a bosnyákok épp úgy győzni akarnak majd, mint a magyarok.

A gólszerző Sallai Roland szerint centiken múlt, hogy az első lövése a kapufán landolt és nem a hálóban, de a 32. percben szerzett gólja kárpótolta.

"Azért maradjunk a realitás talaján, mégis a holland válogatott ellen játszottunk. Rengeteget dolgoztunk és tényleg le a kalappal az egész csapat előtt, mert visszatértünk arra az útra, ahonnan elindultunk és a nagy válogatottak ellen is sikeresek voltunk. Ez az az egység, amit a következő mérkőzéseken is mutatnunk kell" - hangsúlyozta a nemrég a török Galatasarayhoz igazolt Sallai, majd bevallotta, hogy nem volt százszázalékos formában, kötéssel játszott és fájdalmai is voltak, de ezt félre tudta tenni arra a 65 percre, amíg a pályán volt. "Ameddig a szívem visz és a szövetségi kapitány is engedi, addig én a pályán maradok!"

AZ 55-szörös válogatott támadó szerint nehéz mérkőzés vár rájuk hétfőn Zenicában, ahol ugyanazt a csapategységet kell mutatniuk, mint a hollandok ellen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rossi: Nehéz meccs volt, a magyar csapat jól küzdött

Rossi: Nehéz meccs volt, a magyar csapat jól küzdött

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint bravúros eredmény az 1-1-es döntetlen a holland csapat ellen, mégis érez némi csalódottságot, mert az ellenfél emberhátrányban tudott egyenlíteni a magyar labdarúgó-válogatott ellen a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában.
Fölényes veszprémi siker a BL-ben

Fölényes veszprémi siker a BL-ben

A Veszprém házigazdaként 36-24-re legyőzte Rosta Miklós csapatát, a román Dinamo Bucuresti-t a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!