2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sport

Így értékelt a boldog szövetségi kapitány

Chema Rodríguez szövetségi kapitány szerint az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott hatvan percig jól játszott a Litvánia ellen 36-23-ra megnyert mérkőzésen, a világbajnoki selejtező vasárnapi visszavágóján.

  • Így értékelt a boldog szövetségi kapitány

"Az első meccsel ellentétben ezúttal hatvan percig tartottuk a szintet és jól játszottunk, mindent beleadtunk, egy szavam sem lehet" - nyilatkozta a veszprémi találkozó után a spanyol szakvezető.

A magyarok csütörtökön 33-26-ra nyertek Vilniusban, vagyis kettős győzelemmel jutottak ki a jövő évi vb-re. A visszavágón Rodríguez mindkét félidő közepén lecserélte az összes mezőnyjátékosát.

"A tervem az volt, hogy a tapasztaltabb játékosokkal kezdek, és utána beküldöm a fiatalokat. Ők nyerték meg a második meccset, és örülök, hogy mindenki legalább tizenöt percet játszott" - magyarázta a kapitány.

A mezőny legjobbja a kapus Palasics Kristóf volt, aki 44 lövésből 22-t hárított. Mint elmondta, a mérkőzés közben nem számolta a védéseit, de nagyon örül, hogy ennyivel sikerült segítenie a csapatot.

"Úgy éreztem, voltak hibáim, amiket szeretnék kijavítani, de most az a legfontosabb, hogy kijutottunk a világbajnokságra" - nyilatkozta a találkozó után.

A spanyol CB Ciudad de Logrono játékosa hozzátette, az elejétől kezdve próbálták betartani, amit a szakmai stábbal megbeszéltek, és az egész csapat nagyon motivált volt, hiszen hazai pályán játszhattak a vb-szereplésért, és ezt az első perctől "kivitték" a pályára.

"Számomra hatalmas élmény Veszprémben játszani, hiszen itt nevelkedtem az akadémián. Akkor még nem gondoltam, hogy egyszer a felnőtt válogatott tagjaként fogok visszatérni. Nagyon élveztem, hogy itt lehettem" - magyarázta.

A sorcserével kapcsolatban elmondta, az edzéseken mindenféle felállásban gyakorolnak, illetve mindenkinek megvan a saját feladata, amihez tartja magát, ezért nem okozott számára nehézséget, hogy egyik pillanatról a másikra minden csapattársa kicserélődött előtte.

"Folyamatosan kommunikálok a védőkkel, és a lehető legjobban próbáljuk megoldani a feladatunkat, de ezeken még lehet fejleszteni" - vélekedett.

Hozzátette, poszttársával, Bartucz Lászlóval, illetve Porobic Haris kapusedzővel nagyszerű csapatot alkotnak, jól tudják egymást segíteni, remekül fel tudnak készülni a mérkőzésekre. Ezúttal a csütörtöki találkozót, illetve a litvánok korábbi meccseit nézték meg és elemezték, ez sokat segített neki.

"Ilyen pozitív légkörben nagyon jó dolgozni" - jegyezte meg Palasics, aki maga sem tudta előre, hogy hatvan percet kap majd a kapitánytól.

A január 14. és február 2. között sorra kerülő világbajnokság házigazdája Horvátország, Dánia és Norvégia lesz, a csoportkör sorsolására május 29-én kerül sor. Ez lesz a 29. férfi világbajnokság, és a 23., amelyen a magyar együttes részt vesz. Az eddigi legjobb eredmény az 1986-os ezüstérem volt, legutóbb, tavaly januárban nyolcadik lett a nemzeti csapat.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a jobb csapat győzött, de mindenki büszke lehet a magyar női kézilabda-válogatott játékosaira a címvédő és világbajnok, házigazda franciáktól elszenvedett 31-28-as vereség után, a párizsi olimpia nyitófordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!