2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Sport

Hosszú az út a magyar éremig

Pontszerző remények Szocsiban. Magyarország még soha nem nyert aranyérmet téli olimpián, az orosz ötkarikás játékokon is kevés az esély arra, hogy magyar versenyző a dobogóra álljon. A Stopper a héten annak járt utána, milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy a magyar sportolók is favoritként induljanak a téli olimpián.

Pálmafák, napsütés, olimpiai falu a tengerparton – ez a látvány fogadta a tizenhat tagú magyar csapatot Szocsiban. A pontszerzésre a rövidpályás gyorskorcsolyázóknak van a legnagyobb esélyük, de az éremig hosszú az út.

„Nagyon erősek az ázsiaiak, a kanadaiak, az amerikaiak – mondta a Stoppernek Heidum Bernadett. – Kicsit azért más a helyzetük, más körülmények között edzenek, mint mi. Azt a támogatottságot, azt az edzői hátteret, azt a technikai hátteret, amit én egy-két éve kaptam meg, vagy inkább pár hónapja, ugye most a technikusunkkal kiegészülve, masszőrrel, fizioterapeutával, ők már 5-10 éves koruk óta élveznek. Nem ugyanazok a körülmények, így kissé aránytalan lenne összehasonlítani a két eredményt és a két felkészülési módot” – véli a rövidpályás gyorskorcsolyázó.

A versenyzők a hazai jégpályák minőségére panaszkodnak. „Szenvedünk a jéggel, mert törik, mert kemény, mert benne van 230 lyuk az előző műkoris edzés miatt” – panaszolja Knoch Viktor. „Ezek nem normális dolgok, ezekre minden évben, mindennap ugyanúgy oda kéne figyelni, hogy rendesen tudjunk edzeni. Azért elfogathatatlan, hogy kimegyünk egy versenyre és három-négy tizeddel gyorsabban tudjuk csinálni az edzést, mint itthon. Ugyanaz a munka benne van a lábban itthon is, csak nem mindegy, hogy az ember milyen tempóban teljesíti az edzést” – teszi hozzá a gyorskorcsolyázó.

Síelésben még nehezebb bekerülni a világelitbe. Szabó Milán hó és hegyi lejtő híján csak száraz pályán edzhet itthon, az év nagy részét ezért külföldön tölti. „Tavaly augusztus eleje óta tizenhat napot töltöttem Magyarországon, szóval el lehet képzelni azt, mennyi időt tartózkodunk külföldön. Én személy szerint ebben az évben Ausztriában készültem fel és ott voltam egészen november végéig, majd pedig országról országra jártunk és különböző versenyeken vettünk részt, hogy kiharcoljuk a kvalifikációt. Szerencsés is voltam, jól is sikerült a felkészülésem, sprint- és hosszútávú számban is alanyi kvótát szereztem” – mondta a síelő.

A körülmények ellenére síelésben Miklós Editnek, a rövidpályás gyorskorcsolyázók közül pedig a női váltónak van esélye pontot szerezni a február 7-én kezdődő téli olimpián.

További részletek a 21.30-kor kezdődő Stopperben, ahol azt is megtudhatják hogyan maradt le Pulai Imre szánkóban az olimpiáról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!