2024. 10. 12. Szombat Miksa napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Sport

Hivatalosan is megnyitotta kapuit a Kovács Katalin Kajak-Kenu Akadémia + videó

A kajak-kenu sportban is vissza kell kapaszkodnunk a világ tetejére – erről beszélt Orbán Viktor Sukorón, a Kovács Katalin Kajak-Kenu Akadémia megnyitóján. A háromszoros olimpiai bajnok névadó a megnyitó ünnepségen elmondta: nem gondolta, hogy ez az álma megvalósul.

  • Hivatalosan is megnyitotta kapuit a Kovács Katalin Kajak-Kenu Akadémia + videó

A háromszoros olimpiai bajnok, 31 világbajnoki címmel és 29 Európa-bajnoki elsőséggel rendelkező Kovács Katalinról elnevezett akadémia alapkövét három éve tették le. A rengeteg munka pedig meg is hozta gyümölcsét, a létesítmény szombaton meg is nyitotta kapuit.

Higgy abban amit teszel – meghatottan így kezdte megnyitó beszédét a kajakkirálynő. Kovács Katalin hozzátette: még mindig nem hiszi el, hogy ez az álom, hogy létrejött az akadémia megvalósult.

Tudtam, hogy ez egy akkora vállalás, akkora lehetőség, és egy akkora felelősség, ami újra a legjobbat követeli meg tőlem. Újra elöntött a vágy, az ambíció, hogy megint kiemelkedő lehetőséget tegyek le az asztalra. Elmondhatatlanul nagy büszkeség, hogy ma itt állhatunk sokévnyi tervezés, építkezés és szakmai munka után. Egy olyan létesítményben amit mindig is elképzeltem – mondta háromszoros olimpiai bajnok.

Ha csinálunk valamit, akkor azt csináljuk komolyan

– jelentette ki a miniszterelnök, amikor belépett az akadémiára. Orbán Viktor kiemelte: ez a létesítmény meg fogja szolgálni a belé vetett bizalmat.

Minden nehézség ellenére, a válságok, háborúk és járványok ellenére világszínvonalú sportkomplexumot hoztunk össze a Velencei tó partján. Adott az első rangú sportpálya, adott a világszínvonalú oktatás, és a jó közösség is. Minden megvan, ami a sikerhez kell. A jövőben nem lesz olyan ellenfél, aki meg tudna minket lepni. A következő években nagy dolgok várnak ránk a kajak-kenu sportban is, vissza kell kapaszkodnunk a világ tetejére – mondta a miniszterelnök, majd hozzátette: remélhetőleg ez az akadémia sok Kovács Katalint fog kinevelni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rossi: Nehéz meccs volt, a magyar csapat jól küzdött

Rossi: Nehéz meccs volt, a magyar csapat jól küzdött

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint bravúros eredmény az 1-1-es döntetlen a holland csapat ellen, mégis érez némi csalódottságot, mert az ellenfél emberhátrányban tudott egyenlíteni a magyar labdarúgó-válogatott ellen a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában.
Fölényes veszprémi siker a BL-ben

Fölényes veszprémi siker a BL-ben

A Veszprém házigazdaként 36-24-re legyőzte Rosta Miklós csapatát, a román Dinamo Bucuresti-t a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!