2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Sport

Hivatalos: hibázott a VAR Szoboszlaiék meccsén - Klopp szerint őrült döntések születtek

A Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool FC kilenc emberrel a végén, 2-1-es vereséget szenvedett a Tottenham Hotspur vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójának szombati rangadóján. A Magyar Nemzet beszámolója szerint órakkal a meccs után azért állt a bál, mert kiderült, hogy a liverpooli Luis Díaz gólját az első félidőben még 0-0-nál meg kellett volna adni.

  • Hivatalos: hibázott a VAR Szoboszlaiék meccsén - Klopp szerint őrült döntések születtek

A liverpooli gárda már a 26. percben emberhátrányba került, Curtis Jones VAR-vizsgálat után kapott sárga lap helyett pirosat, ennek ellenére Jürgen Klopp vezetőedző együttese a hazaiak első góljára még válaszolt.

A 69. percben kilenc emberre fogyatkozott a Liverpool: Diogo Jota két perc alatt két sárga lapot "szorgoskodott össze" magának.

A hajrában a Vörösök foggal-körömmel őrizték a döntetlent, de a 96. percben egy élesen középre lőtt labdát Joel Matip a saját kapujába bombázott.

A magyar válogatott csapatkapitánya végig a pályán volt.

A Liverpoolnak ezzel megszakadt a 19 mérkőzésből álló veretlenségi sorozata.

– Még életemben nem láttam ilyen meccset, ennyire igazságtalan körülmények között, őrült döntések születtek – idézte a Magyar Nemzet Jürgen Klopp lefújás utáni nyilatkozatát, aki

mindkét piros lap jogosságát vitatta.

– Az elsőnél a lassításnál nyilván úgy tűnt, hogy ez egy borzalmas szabálytalanság, pedig valójában egy balszerencsés esetről volt szó. Jones a labdát akarta elrúgni, de a lába felcsúszott a labda fölé. Ami Diogo Jota két sárga lapját illeti, a második jogos volt, de az első nem, az egy őrült ítélet volt. A végén pedig egy öngóllal kapunk ki, nagyon nehéz ezt elviselni… Ám hihetetlenül büszke vagyok a csapatomra, a játékosaim mentalitására, a kitartására, a küzdőszellemére, soha nem voltam még ennyire büszke. Még kilenc emberrel is volt helyzetünk. Egészen kivételes teljesítményt nyújtottunk, így nagyon bosszantó, hogy nem tudtunk pontot szerezni. Márpedig a futballban a végeredmény számít, bármilyen döntések születnek, bármilyen körülmények között kell játszani.

És Klopp ekkor még nem is tudta, hogy a VAR egy ilyen esetben ítélt lest, és vonta vissza Luis Díaz gólját.

Luis Díaz meg nem adott góljáról a pályán levő játékvezetők hozták meg a döntést, a VAR ezt nem vizsgálta, ezért is folytatódott gyorsan a játék, ami hiba volt, ezt most elismerték az illetékesek. Nevezetesen a PGMOL, a Profi Játékvezetők Szövetsége. Vagyis a gólt meg kellett volna adni, ez a hivatalos álláspont. A szabályok értelmében a pályán hozott ítélet a mérvadó, és a VAR csak akkor szólhat a játékveztőnek, ha egyértelműen, minden kétséget kizáróan tudja bizonyítani, hogy a pályán rossz döntés született. Ám ebben az esetben a VAR-szobában úgy döntöttek, hogy nem szólnak a játékvezetőnek. S ez nagy hiba volt.

„Kinek segít ez most? Nem kapunk érte pontokat. Senki sem vár el száz százalékban helyes ítéleteket, de azt gondoltuk, hogy a VAR megérkezése talán könnyebbé teszi a dolgokat”

- reagált a fejleményekre Jürgen Klopp.

Borítókép: Szoboszlai Dominik és Jürgen Klopp a Tottenham Hotspur és a Liverpool rangadójának lefújása után (fotó: Andrew Powell/Liverpool FC - Getty Images)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Paks történelmi diadala

A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!