2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Sport

Hivatalos: elindulhatnak a párizsi olimpián az orosz és fehérorosz sportolók

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) pénteki döntése nyomán semleges színekben indulhatnak orosz és fehérorosz sportolók a jövő nyári, párizsi ötkarikás játékokon.

  • Hivatalos: elindulhatnak a párizsi olimpián az orosz és fehérorosz sportolók

"Azok az egyéni semleges sportolók, akik a nemzetközi szövetségek kvalifikációs rendszerei alapján kvótát szereznek, jogosultak indulni a 2024-es, párizsi olimpiai játékokon. Az egyéni semleges sportolók orosz vagy fehérorosz útlevéllel rendelkező sportolók" - olvasható a NOB közleményében, amelyet az MTI tett közzé.

Azért nem mindegyik orosz és fehérorosz sportoló kap engedélyt

A közleményben továbbá azt is tudatták, hogy azok a versenyzők, akik aktívan támogatták az Ukrajna elleni háborút, nem vehetnek részt a párizsi játékokon, illetve a két ország képviselői kizárólag egyéni sportágakban szerepelhetnek.

Az Ukrajna ellen tavaly februárban indított háború óta az orosz és fehérorosz sportolók nem indulhattak nemzetközi viadalokon, az utóbbi közel fél évben azonban számos olimpiai sportág enyhített a korlátozáson.

Nyitókép: Politico

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!