2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Esztike gyűrűje

Következik:

Vezércikk 04:00

Sport

Hazaérkezett az éremhalmozó magyar válogatott

Hazatért Moszkvából a kajak-kenu világbajnokságon tizenkét medállal az éremtáblázat élén végző válogatott. A csapat köszöntésén Baráth Etele elnök elmondta: még nem találkozott világbajnokságon ennyire egységes magyar csapattal. Storcz Botond szövetségi kapitánynak több szempontból is meglepetést okozott a válogatott.

Hétfő kora délután érkezett haza a moszkvai kajak-kenu világbajnokságról a hat arannyal, öt ezüsttel és hat bronzzal az éremtáblázat élén végző magyar válogatott.

A szövetség elnöke elégedetten összegezte oroszországi tapasztalatait. „Elég sok világbajnokságon voltam már jelen, de ennyire egységes, jó hangulatú és korösszetételében is hihetetlenül kiegyensúlyozott csapattal én még nem voltam” – fogalmazott Baráth Etele.

Először fordult elő, hogy Nádas Bence révén 18 éves világbajnoka is van a magyar kajaksportnak a felnőttek között, ez az eredmény még a szövetségi kapitányt is meglepte. „Meglepetés volt magyar részről a magyar férfiváltó győzelme. A külföldiek közül egyértelműen látszik az, hogy nagyon nagy a csata. A lányoknál a német egység most nem volt ott a dobogón, viszont jött helyette egy nagyon erős lengyel, úgyhogy mindenkire oda kell figyelni nagyon komolyan minden körülmények között” – mondta Storcz Botond.

A kapitány szerint a felnőtt- és az utánpótlás-válogatottak is jól teljesítenek félúton a riói olimpia felé. Idén a felnőttek a brandenburgi Európa-bajnokságon 13, a magyar csapat a júliusi, szegedi ifjúsági és U23-as világbajnokságon 15 érmet gyűjtött be.

Storcz arra nem is gondolt, hogy a magyar csapat Moszkvában megismétli a tavalyi, duisburgi vb eredményét, ahol szintén 17 érmet szerzett. „Nagyon elégedett vagyok. Szerintem mindenki külön-külön nézve is nagyon jól teljesített. A tavalyi évben azt gondoltam, nem lehet megismételni egy olyan világbajnoki szereplést, most ez a csapat rácáfolt arra, sikerült 17 érmet szerezni. És nemcsak az éremszám a meghatározó, hanem az is, hogy a rivális nemzetek közül az orosz és a német válogatott együtt ketten nem szerzett annyi érmet, mint a magyar” – hangsúlyozta a kapitány.

A magyar csapat az olimpiai versenyszámokban három első, egy második és két harmadik helyezést ért el Moszkvában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

A Haladás megvédte címét a férfi futsal NB I-ben, miután a döntő negyedik mérkőzésén hétfőn 5-4-re győzött a kihívó Kecskemét otthonában, ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!