2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Sport

Hámori Luca: Sokan arra számítottak, hogy nem fogok kiállni, de ez meg sem fordult a fejemben

Az egész ország érte szorított, olimpikontársai küldtek neki biztató üzenetet. Hámori Luca ökölvívót csak az elhíresült Ímen Helif tudta megállítani. Interjúnk kezdetekről, párizsi élményekről és a nagy médiazaj kísérte mérkőzésről.

  • Hámori Luca: Sokan arra számítottak, hogy nem fogok kiállni, de ez meg sem fordult a fejemben

Részlet az interjúból:

Az egész világ árgus szemekkel figyelt Ímen Helif elleni csörtét. Mi volt az első reakciója, amikor látta az Angela Carini elleni győzelmét?

Különösebben nem foglalkoztatott, hogy hamar befejezte a meccsét, mert nem klasszikus kiütés volt, az olasz lánynak a saját döntése volt, hogy visszalép. Kicsit túlzásnak tartottam a nyilatkozatát, hogy nem kapott még ekkora ütést, mert ebben a súlycsoportban már mindenki nagyot üt, de nem ijedtem meg. Sokan arra számítottak, hogy nem fogok kiállni, de ez meg sem fordult a fejemben.

Milyen Helif híre a bokszolók között?

Én onnan ismerem, hogy a tavalyi világbajnokságon eltiltották, azóta többször szóba került a neve a beszélgetéseken, de az olimpiáig nem foglalkoztunk vele különösebben. Amikor hivatalossá vált, hogy nevez a játékokra, kicsit meglepődtem. Azon pedig még inkább, hogy amikor bevonultam, engem pfujoltak a csarnokban, az ellenfelemet pedig tapsolták és éljenezték. Nem volt felemelő, de végül ezt is ki tudtam zárni. Összességében élveztem a három menetet.

Az egész ország szurkolt önnek, de sokan féltették is. Mi jutott el a hazai reakciókból?

Szinte le sem tudtam tenni a telefonomat. Egyáltalán nem számítottam arra, hogy ebből világhír lesz, és mindenki erről fog beszélni. Arra nem készítettek fel minket, hogy milyen, ha valaki hirtelen híressé válik. Szokatlan volt. Természetesen rengeteg pozitív üzenet eljutott hozzám, viszont egy-két negatív is, amely ott motoszkált a fejemben. Sok magyar olimpikon küldött üzenetet a faluból, énekesek is írtak néhány sort biztatásként. Őszintén meglepett, hogy ekkora hír lett a szereplésemből.

teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: Hámori Luca archívum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Simicskó István: Előbb-utóbb ebből káosz lesz + videó

Simicskó István: Előbb-utóbb ebből káosz lesz + videó

Jelenleg Németország megvédi a határait, azt csinálja, amit Magyarország 2015 óta tesz, ehhez képest az Európai Bizottság a nyáron kiszabott egy 200 millió eurós bírságot hazánkra, amelynek második felszólítása kedden fog lejárni. A témában vendégünk volt Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője.
Ahonnan bejelentkezett kollégánk, az a terület hamarosan víz alatt lesz + videó

Ahonnan bejelentkezett kollégánk, az a terület hamarosan víz alatt lesz + videó

Magyarországon a pusztító árhullam, gyakorlatilag mindenki védekezik. Harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el Budapest valamennyi árvízvédelmi szakaszán. Adorján Kira, a HírTV tudósítója számolt be a legfrissebb fejleményekről, majd kapcsoltuk Dóka Imrét, a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivőjét. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!