2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 22:15

Sport

Hamilton lökdöste riporterünket, Norris összetörte Verstappen trófeáját

A vasárnapi 38. Forma-1-es Magyar Nagydíjon győztes Max Verstappen szerint ő és csapata is tökéletes napot zárt a Hungaroringen.

  • Hamilton lökdöste riporterünket, Norris összetörte Verstappen trófeáját

A címvédő, kétszeres világbajnok holland pilóta a futam utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, a szombati időmérő edzésen tapasztalt problémáikat sikerült megoldani, autójának egyensúlya nagyszerű volt, jól kezelte a gumikat, így élvezetes volt vezetni a Red Bullt, amellyel "tökéletes napot zártak".

"Az emberek könnyen elfelejtik, hogy milyen nehéz egymás után 12 futamot megnyerni még úgy is, hogy tiéd a leggyorsabb autó, hiszen bármikor lehet hibázni. Fantasztikus együtt dolgozni a csapat minden tagjával, futamról futamra igyekszünk tovább vinni a jó dolgokat" - utalt Verstappen a Red Bull sorozatban elért, rekordot jelentő sikereinek számára.

A pontverseny éllovasa az elmúlt szezon eleje óta aratott 24 futamgyőzelemre vonatkozó kérdésre viccesen csak annyit reagált, hogy reméli, egy hét múlva ez a szám már 25 lesz, az ugyanis azt jelentené, hogy Spában is a dobogó tetejére állhat.

"Tökéletesen sikerült a rajtom, nem pörgött ki a kerekem, későn tudtam fékezni, a versenybeállítások pedig, amiket próbálgattunk a hétvégén, remekül működtek" - osztotta meg pályafutása 44. futamgyőzelmének titkait a holland versenyző, aki a Magyar Nagydíj 2032-ig való szombati szerződéshosszabbítása kapcsán hozzátette: örül, hogy a technikás mogyoródi aszfaltcsík még sokáig a szezon része lesz.

"Nem ez a legnagyobb pálya, de imádok itt vezetni, kicsit olyan, mintha gokartokkal versenyeznénk. Budapest remek város, sokat szoktunk itt tesztelni is" - árulta el Verstappen, akinek előnye 110 pontra nőtt az összetettben csapattársa, az ezúttal harmadikként zárt Sergio Pérez előtt.

A másik Red Bullt vezető mexikói pilóta nagyon örült, hogy a kilencedik helyről egészen a dobogóig előre tudott jönni egy olyan pályán, amelyen nehéz előzni.

"Korábban még nem sikerült itt a legjobb három között végeznem, próbáltam agresszívan vezetni, ami az elején a kemény keverékű gumin nehéz volt, mert nem volt tapadásunk. Azt gondolom, kihoztuk a maximumot ebből a hétvégéből, örülök, hogy sok pontot gyűjtöttem" - mondta Pérez.

A második helyen záró Lando Norris a dobogón egy rossz mozdulat következtében összetörte Verstappennek a Herendi Porcelánmanufaktúra által gyártott egyedi díját, melynek eszmei értéke 15 millió forint, és amelyet hat hónapig, nagyjából harmincan készítettek.

"Őszintén szólva nem tudom, mi történt az eredményhirdetés közben a trófeával, Max biztos túl közel tette a dobogó széléhez és leesett" - mondta egy nagy mosoly kíséretében a McLaren versenyzője, aki korábban elnézést kért tettéért a győztestől.

A futamra rátérve kiemelte, kulcsfontosságú volt, hogy az első kanyarok egyikében meg tudta előzni a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont, mivel meglátása szerint a Mercedesek tempója hasonló az övékéhez, így ha ez nem sikerült volna, könnyen lehet, hogy nem tud dobogóra állni.

"Nagyon boldog vagyok, hogy Silverstone után ismét itt lehetek. Előzetesen nem számítottunk arra, hogy az első három helyért harcolhatunk, hiszen a Red Bullok nagyon gyorsak, a Mercedesek tavaly és idén is a pole-ban voltak, és ezen a pályán sokkal kevesebb a gyors kanyar, mint két héttel ezelőtt volt, ami szintén nem kedvez nekünk" - értékelt a brit pilóta, aki pályafutása során először végzett két, egymást követő versenyen is a legjobb három között.

"Tavaly és az idei szezon első pár futamán nem volt túl jó vezetni az autót, volt, hogy körről körre változott a tapadás és az egyensúly. A legutóbbi fejlesztésekkel ugyanakkor úgy tűnik, jó irányba indultunk el, így végre tudunk az egyszerűbb dolgokra is koncentrálni" - mondta az előrelépés kapcsán Norris.

A vb jövő hétvégén, Belgiumban folytatódik.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

„Akik ma irányítják, nem szeretik Budapestet. Csak a pénzt és a hatalmat szeretik” – mondja a Fidesz új videójában a párt főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra rámutatott: a főváros Gyurcsány Ferenc fogságában van. Erről tanúskodik minden, amit csinálnak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!